Ponta secreta buget si minciuni in aceeasi glanda

Ponta secreta buget si minciuni in aceeasi glanda

0 120
Victor Ponta a preluat minciuna nemajorarii taxelor si impozitelor de acolo de unde o lasase la finele lui 2012 si a trecut-o pragul dintre ani atat de usor incat aproape ca ai zice ca pe nesimtite. Cei care n-au simtit-o sunt platitorii incontinenti care se bulucesc compulsiv la fiecare inceput de an sa-si plateasca darile. Majoritatea dintre ei sunt pensionari care oricum n-au ce face pe-acasa; restul sunt oameni gospodari, chivernisiti pana la zgarcenie, lejer ahtiati sa prinda reducerile minuscule pe care le ofera municipalitatile inca trei luni de-acum incolo pentru sculatii de dimineata sa ajunge din vreme la ghisee. Napusteala tampita la dat banii din vreme vrea parca sa rascumpere inghesuiala traditionala la mocangelile dintre rafturi pe care le organizeaza regulat marile sau mai micile magazine ale patriei.
Cert este ca, in harmalaia de la sediile administratiilor fiscale, nici nu mai auzi ca unii primari, confuzati de ordonantele otravite ale Guvernului Ponta pe tema taxelor locale, au majorat darile pentru a se conforma directivelor de la centru, cu promisiunea ca banii eventual luati in plus se vor incasa in contul lui 2014.
Noi, cei care nu ne-am dus (inca) sa ne frecam de concitadini pe holurile stramte si sa ne pierdem cateva ore din viata pentru a ne usura buzunarele, avem orizontul ceva mai liber ca sa vedem marlania fiscala comisa de Cabinetul Ponta cu mana primarilor. Se pare ca asta va fi oricum stilul in care vom afla vestile proaste in acest an. Daca majorarea taxelor – nepopulara si nasoala – a fost trecuta in contul edililor, dupa un travaliu legislativ care continua si acum, introducerea impozitului forfetar, aprig hulit pe vremea guvernarilor Boc, se face pe nesimtite in domeniul turismului. Incet-incet, toate practicile fiscale care au facut trista faima a portocaliilor si pe care rosii lui Ponta si palizii lui Antonescu le-au infierat proletar si justitiar, ne vor fi bagate pe gat. De data asta, presedintele Basescu nici nu mai trebuie sa-si asume rolul de pasare de rau augur de la pupitrul cu vesti proaste de la Cotroceni. Juristii lui Ponta le vor impacheta in pacaleli legale, pe care votantii de ieri se vor imbranci chiar sa le hapaie rapid, macar din consecventa pentru optiunea de la urne in decembrie anul trecut.
Se va mai otari cate un Boc sa acuze guvernul de lipsa de cojones cand da cu majorari in populatie. Dar Boturuga mica nu poate rasturna carul mare 4×4 pilotat de Ponta spre o mica rapa financiara.
Fiti, insa, linisititi.  Nu veti simti nimic, pentru ca traseul e secret, asa cum e si bugetul. Ca sa nu-l desecretizeze, Ponta le va spune probabil votantilor sai ca la alegeri nu au semnat doar liste de alegatori ci si o clauza de confidentialitate care il impiedica sa ne dezvaluie tot haosul pe care il patroneaza.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.