Ponta se visează iar prim ministru! Dar mai înainte are de răspuns...

Ponta se visează iar prim ministru! Dar mai înainte are de răspuns la câteva întrebări …

2 72

Am ajuns ieri, din întâmplare, la întâlnirea de organizare a filialei București-Ilfov a partidului PRO ROMÂNIA. S-a ținut la hotel IBIS – Parlament. M-am lăsat la voia întâmplării și m-am prezentat la întrunire. Mi s-a părut o bună ocazie de a lămuri câteva probleme pe care, pentru mine cel puțin, le ridică prestația politică de până azi a numitului Victor Ponta. Am aflat că întrunirea va avea un interval de timp pentru participanți ca să pună ce întrebări îi frământă, să facă și ce comentarii îi tenteazăDin păcate, tocmai aces lucru a lipsit… Nerostite în fața celor care erau cei mai îndeptățiți să afle răspunsurile lui Ponta: viitorii săi colegi și subordonați de partid..

Cum pe parcursul întrunirii mai mulți vorbitori au lăudat guvernarea Ponta eu, din sală, mă gândisem să-i pun fostului prim ministru întrebarea logică: De ce Victor Ponta, prim ministru cu performanțe excepționale, și-a dat demisia din funcția executivă supremă? culmea, o demisie pe care nu i-a cerut-o nimeni și nici nu avea motive cineva să-i ceară cedarea puterii! Tragedia de la Colectiv nu avea nicio legătură cu funcția de prim ministru! Asemenea tragedii au lovit și alte țări, chiar tragedii mai mari, și niciun prim ministru nu și-a dat demisia pentru asemenea motiv! Pentru ce s-a întâmplat la Colectiv se putea pune problema demisiei primarului de sector, cel mult. Dar  în niciun caz primul ministru!

Victor Ponta însă și-a dat demisia!A făcut gestul acesta extrem fără să-l discute în partid sau cu colegii de guvern! Pentru mine a fost clar că i s-a cerut să plece din funcție, a primit de undeva acest ordin și s-a executat fără să crâcnească! Ba gândul mă duce și mai departe: nu cumva tragedia de la Colectiv a fost provocată ca să-i ofere lui Ponta un motiv cât de cât plauzubil pentru a-și da demisia? Iar în final să ne pomenim cu un alt guvern, guvernul Cioloșlipsit de sprijinul electoral al votului, instalat prin prostirea populației și a mass mediei.

Ce avea de câștigat Ponta din această manevră perdantă pe toate planurile?! Nu avea nimic de câștigat la vedere, în plan ocult însă se supunea unui ordin sau unui șantaj cumplit! Deci își salva pielea, libertatea, renumele (cât de cât!), lăsând țara de izbeliște, la discreția unui președinte iresponsabil. Este singura interpretare logică a gestului său fără de logică din octombrie 2015: Victor Ponta este un personaj aflat la discreția unei entități care îl controlează prin șantaj! Cei care l-au ajutat pe Johannis să ajungă la Cotroceni, l-au ajutat și să-și vadă visul cu ochii: „guvernul meu”! Guvernul lui Cioloș! Ce pacaleala! Guvernul cel mai nenorocit pe care l-am avut după 1990!…

A doua întrebare: ce obligații are Ponta față de UDMR? De ce Ponta a făcut împotriva legii gesturi salvatoare pentru UDMR?… Să mă explic: în 2008 am aflat că undeva, într-un birou al statului paralel, stat care există în toate statele democratice care se respectă, s-a luat decizia lasarii din Parlamentul României a celor două partide cae erau la „limita”,socotite asa zis „extremiste”: PRM și UDMR. Mai întâi PRM, la alegerile din 2008, iar la următoarele UDMR. Amândouă prin aceeași manevră: neatingerea pragului electoral de 5%. În 2008 într-adevăr PRM nu a atins pragul de 5% și a părăsit nu numai Parlamentul, ci și viața politică. A dispărut, cum se știe. Adaug un detaliu, în paranteză: PRM a dispărut si cu acordul lui Vadim Tudor, răsplătit cu un fotoliu de parlamentar la Bruxelles! La alegerile din 2012, in urma frecusurilor din interior , era… la lmiita să iasă din Parlament și UDMR… În ziua votului am fost atent la toate anunțurile cu prognoze de la exit-pol  Aproape de fiecare dată UDMR era menționat sub pragul fatidic de 5%. S-au închis urnele la ora fixată,dar nu trec nici zece minute, și ne trezim că pe micul ecran al televiziunii publice – probabil și pe altele, apare intempestiv primul ministru Victor Ponta și anunță: Îi felicit pe colegii de la UDMR pentru reușita lor de a depăși pragul electoral de 5%. Text auzit deo intreaga tzara la TV, la câteva minute după închiderea urnelor! O intervenție care încălca legea electorală!

Nu poate exista decât o singură explicație: UDMR nu obținuse scorul electoral salvator, dar primul ministru Victor Ponta, prin intervenția sa îi obliga pe cei care numărau voturile să ” ințeleagă” că li se transmitea astfel o sugestie! Ordin de la primul ministru! Nu te joci cu așa ceva!

Că Victor Ponta are o relație specială cu UDMRdiscretădar ca de la stăpân la slugă, s-a văzut în continuare când guvernul Ponta a modificat legea electorală și a introdus un amendament nou, pro UDMR pe fațăamendamentul sună cam așa: partidul care obține 20% din voturi în trei județe este declarat intrat în Parlament!… Ghici ciupercă despre ce județe este vorba! Deci, i-aș fi pus lui Victor Ponta întrebarea: vă avea /va are cu ceva la mână UDMR, de-i faceți jocul și forțați legislația pentru a-l feri de sancțiunea propriului electorat?!  Acum, în privința UDMR s-ar putea să auzim voci care să susțină că ar fi de oarecare utilitate să existe, pentru impresia în străinătate etc. Din pacate asa cum evolueaza  UDMR nu are ce căuta în viața politică și publică deoarece nu este numai un partid extremist, ci este un partid terorist propriu-zis.
Și aduc un singur argument, suficient zic eu: în tulburările din martie 1990 de la Târgu Mureș, puse la cale de UDMR, s-a petrecut un fapt abominabil: UDMR a pregătit o echipă de …cadavre de la morga, a invitat presa străină să le descopere într-o văgăună unde urmau să fie aruncate dintr-un camion la ora H, cu câteva ore înainte de inspecția presei. Din păcate pentru UDMR și regizorii serv. secrete de la Budapesta, camionul a făcut o pană „aranjata” – de motor, iar șoferul, conștient de prețul încărcăturii, s-a speriat și a fugit de la locul „accidentului”, abandonând frumusețe  de scenariu… Cadavrele respective purtau asupra lor acte care le dovedeau apartenența la nobila și viteaza etnie maghiară, prigonita si agresata de… securistii romani! Probabil, tocmai cei ce au oprit in fasha desfasurarea odiosului scenariu…

Acesta este UDMR-ul, iar dacă asemenea partid etnic,infiintzat in „ilegalitate”, a fost capabil de orice manevra de provocare  posibila pe eșichierul politic, UDMRcontinua aberația „democratica” ce  se datorează din plin si lui Victor Ponta. Nu știm,  cu ce l-au șantajat udemeriștii condusi de Domokos Geza în ianuarie 1990 colegul lui  Ion Iliescu,din studentia lor de la Moskova care i-a admis ca partid în CPUN. Nu știm cu ce l-au șantajat în 2012 si pe numitul Victor Ponta, dar bănuim!…

Prof.univ.dr.Ion Coja

COMENTARII

 1. …e clar ,asa a fost!
  Nea Stane , vezi ca „atunci”… mitingul s-a tinut in fata sediului C.C.- PCR
  Adica in actuala Piata regala…Schema cu cu „opriti focul” a fost a lui
  Caramitru-un machedon de bine…
  Ilici era la Ministerul Apararii,unde se faceau „jocurile”…

 2. Aceasta NAMILA numita PONTA este agent rus la fel ca Iliescu inscaunat presedinte de IMBECILUL GORBACIOV care vroia sa refaca ungaria mare.
  PONTA a studiat si el la MOSCOVA ca si Iliescu
  Am participat la „revolutie” in fata palatului consiliului de ministri in noaptea cand Iliescu isi tinea primul discurs si urla „se trage!” „se trage!” „se trage!” si am fost foarte mirat ca si cei din jurul meu: de ce gloantele nu l-au atins pe Iliescu. Am inteles a doua zi cand am vazut cladirea de alaturi ciuruita de gloante ca teroristii erau agentii KGB trimisi de TRADATORUL IMBECIL al URSS numit Gorbaciov.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.