Ponta se pune capusa pe circuitul spagii in Sanatate

Ponta se pune capusa pe circuitul spagii in Sanatate

1 586

Bolnavii ar urma sa-si reprime impulsul maladiv de a da cu spaga in doctori pana dupa interventie, pentru ca agentul fiscal guvernamental sa poata s-o evalueze si sa-si ia partea din cadoul/atentia/donatia facut/e doctorului. O imbecilitate care mai adauga o afectiune pe foaia de internare a bolnavului dar face si din medic un incasator nevindecabil de bani de la suferinzi.

Dupa ce le-au varat medicilot in halate un baccis mizerabil de 25% din salariu, Ponta de la Palat si Banicioiu de la Sanatate s-au grabit sa-si ranjeasca victoria pe sticla. Baietii astia doi au uitat ca au o restanta catre public, in care trebuie sa explice minciuna nesterila a lui Ponta despre cum i-ar fi spus lui amicul si sluga Banicioiu ca operatia sotiei ambasadorului Olandei ar fi blocat un etaj de spital in Capitala. N-au mai lamurit incidentul, pe care l-ar vrea acum distrus in incinerator ca pe deseurile medicale. In schimb, s-au incardasit din nou pentru a scuipa la unison pe medici si pe pacienti. Odata cu majorarea rupta, ca toate pomenile guvernamentale, de la investitii care nu se vor mai face niciodata in mandatul Ponta, cuplul asta septic ii lasa pe medici cu plaga spagii deschisa si face din pacienti agentii patogeni care imbolnavesc sistemul. Ce diagnostic pun Ponta si Banicioiu? Ca pacientul ar suferi, dincolo de boala care l-a dus la spital, de o tendinta compulsiva de a da bani medicului. Ca mania asta de a le umple doctorilor buzunarele de bancnote este intratabila. Asa ca se ofera ei, daca nu s-o oblojeasca, macar s-o fiscalizeze. Bolnavii ar urma sa-si reprime impulsul maladiv de a da cu spaga in doctori pana dupa interventie, pentru ca agentul fiscal guvernamental sa poata s-o evalueze si sa-si ia partea din cadoul/atentia/donatia facut/e doctorului. O imbecilitate care mai adauga o afectiune pe foaia de internare a bolnavului dar face din medic un incasator nevindecabil de bani de la suferinzi.
Sistemul intretinut ani la rand de impotentii de la Sanatate a promovat sistemul asta de plata, care rezolva doua probleme: salariul infim al medicului se compensa din belsug cu spaga iar bolnavul era scutit de remuscarea de a nu fi perpetuat o moda confirmata de generatii de pacienti carausi de plicuri si de sacose prin spitale si cabinete. Ei n-au finantat niciodata nimic: bolnavul a fost intotdeauna cel care a pompat bani, nu atat prin CAS, cat in palma transpirata care i-a pipait frenetic doctorului buzunarul de la halat, ca sa i-l umple.
Reforma Ponta nu vrea deloc sa vindece inclinatia maniacala a bolnavului de a spagi si placerea nici macar vinovata a medicului de a le primi. Deloc. Vrea doar s-o dijmareasca si sa se puna capusa pe circuit. Ticluind si o lege pe tema asta, bolnavul va fi de-acum aproape obligat sa spaguiasca medicul, caruia i se confirma stigmatul de incasator de spagi ca sa-si faca meseria. Banicioiu vorbeste candid despre dreptul pacientului de a-si exprima recunostinta. Daca pacientul, ocupat cu suferinta lui, n-are nimic de spus, cat de decazut sa fii ca medic sa accepti asta? Sau cat de obisnuit sa cari acasa de la spital?
Traian Basescu ii trimitea pe medici in strainatate ca sa castige bani. Ponta, bun roman, ii invita sa ramana acasa, la spaga traditionala, cu conditia sa faca partas statul la impartirea banilor.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Esti tare, nene: oricum ar da-o, tot nu-i bine!…
    Pai cum sa nu-l compatimesti pe Pontache dupa asemenea comentarii…neutre!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.