Ponta ramane ordonatorul principal de minciuni al Guvernului

Ponta ramane ordonatorul principal de minciuni al Guvernului

0 622
Victor Ponta are atatea minciuni de livrat patriei incat ii e frica, saracu, ca va trece o zi si n-apuca sa ne prosteasca in fata. Ca sa nu rateze (tot mai) putinele ocazii cand il intreaba cineva de sanatate, premierul s-a gandit acum la o alta stratagema de ambalat gogosile infuriate care ii dau pe-afara. Aflat intr-o emisiune la televizor – B1, in speta – primul mincinos al tarii a mai desertat o gogorita din desaga. Dar nu una oricare, ci ditai prosteala. Bagandu-se singur in seama, i-a imbiat pe jurnalistii din studio sa spuna daca stiu cate ordonante de urgenta a dat Guvernul in acest an. La ridicarea alora din umeri, Pontacul a ridicat si el sententios un deget si a pisicit mieros: Una!
Inainte de a lauda abtinerea Cabinetului de a mai guverna exclusiv prin ordonante, diversi jurnalisti au purces sa sape ceva mai atent prin faptele recente ale celui mai cinstit guvern al Romanikai, care colcaie de nu mai putin de 14 penali. Si ce era sa descopere presa dedesubtul zicerii lui Viorel decat o alta minciuna? In primul rand, ordonanta invocata de premier – 2/2015 – nu este prima, ci a doua din acest an. Prima a fost – si noi, brasovenii, o stim mai bine – facatura din 22 ianuarie privind modificarea si completarea Legii Recunostintei, cea care a lasat Brasovul fara statutul de oras-martir, dupa ce desteptii din Guvern au indesat mortii Revolutiei pe ceas, inainte de fuga lui Ceausescu cu elicoperul.
Asa ca singura ordonanta pe anul asta era, de fapt, a doua. Dar nu doar atat. Ordonanta pe care Ponta o da exemplu de cumpatare guvernamentala inveleste, de fapt, 26 de alte ordonante care se refera la absolut tot – de la sport pana la justitie si de la economie la cultura.
Gogorita de duminica seara face din Ponta, seful cabinetului de ordonante pe banda rulanta, ordonatorul principal de minciuni al Guvernului.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.