Ponta promite – Guvernul României nu poate tolera la nesfârșit derapajele inacceptabile...

Ponta promite – Guvernul României nu poate tolera la nesfârșit derapajele inacceptabile ale ambasadorului Ungariei la Bucureșt

0 533

În cursul zilei de marți, ambasadorul României la Budapesta, Victor Micula, a avut, la solicitarea sa, o audiență la secretarul de stat în MAE ungar Levente Magyar.
„Precizăm că audiența desfășurată astăzi, 11 august, la sediul Ministerului Afacerilor Externe ungar, unde dl. ambasador Victor Micula a fost primit de secretarul de stat Levente Magyar, a avut loc la solicitarea părții române, transmisă MAE ungar în cursul zilei de ieri, 10 august, și nu ca urmare a unei convocări din partea MAE ungar. La solicitarea Ambasadei României, MAE ungar a răspuns în cursul dimineții de astăzi, 11 august, stabilind audiența pentru aceeași zi”, se arată în precizările transmise AGERPRES de Ministerul Afacerilor Externe.

Sursa citată menționează că audiența a fost cerută ca urmare a instrucțiunilor MAE, pentru a transmite direct oficialilor ungari poziția părții române privind interviul acordat de ambasadorul țării vecine la București cotidianului România Liberă.
„Ambasadorul român la Budapesta a transmis aceleași mesaje pe care reprezentatul MAE român le-a comunicat însărcinatului cu afaceri a.i. al Ambasadei Ungariei la București în cursul zilei de ieri, 10 august”, adaugă aceeași sursă.
Agenția ungară oficială de presă MTI a anunțat marți că Ministerul ungar de Externe l-ar fi convocat pe ambasadorul român la Budapesta, Victor Micula, în legătură cu afirmațiile de luni ale prim-ministrului Victor Ponta, potrivit cărora Ungaria încearcă „să provoace” România.
In realitate lucrurile nu stau asa cum le anunta MTI si oficialii maghiari. Externele romanesti sunt ferme si clarifica problema intr-un comunicat pub;icat marti: „Precizăm că audiența desfășurată astăzi, 11 august, la sediul Ministerului Afacerilor Externe ungar, unde dl. ambasador Victor Micula a fost primit de secretarul de stat Levente Magyar, a avut loc la solicitarea părții române…”.
Astfel de sicanari nu fac cinste nimanui, cu atat mau mult oficialilor maghiari, o escaladare pe aceasta directie va dauna ambelor tari.

Horia D. R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.