Ponta: Parlamentul este ilegitim, plin de tradatorii

Ponta: Parlamentul este ilegitim, plin de tradatorii

0 58

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la emisiunea „Actual B1” difuzata de B1 TV, ca Parlamentul Romaniei este ilegitim din cauza ca ar fi plin de tradatori, acestia fiind cumparati de presedintele Traian Basescu. „Pai cum? Cu toti tradatorii pe care i-a cumparat Basescu. Eu nu m-am vandut ca sa imi rezolve cineva dosarele penale si sa primesc o functie ca Oprea”, a spus Ponta, care sustine ca modificarea Constitutiei trebuie facuta de un Parlament legitim.
Social-democratul a precizat ca bugetul pe 2012 deja prevede un deficit bugetar mai mic de 3%. Ponta a spus ca Opozitia este dispusa la dialog pentru aplicarea deciziilor luate in cadrul summit-ului de la Bruxelles.
trebuie sa ramintim ca Traian Basescu a spus la intoaecerea de la summitul UE ca introducerea in legislatia romaneasca a unor prevederi precum limitarea deficitului structural la 0,5 din PIB e posibila doar prin modificarea Constitutiei.
„Daca se fac alegeri in ianuarie sau februarie trecem imediat la modificarea Constitutiei, dar la noi alegerile se tot amana. Bugetul pe 2012 oricum prevede un deficit bugetar mai mic de 3%. Din punctul de vedere al Opozitiei exista disponibilitate de dialog nu ca sa se schimbe un text din Constitutie, ci ca sa aplicam ce s-a decis la Bruxelles”, a adaugat liderul PSD.
Vineri, intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Victor Ponta a respins o modificare rapida a Constitutiei care sa permita introducerea unor reguli stricte pentru tinerea sub control a deficitului bugetar, modificare ceruta de Traian Basescu pentru aderarea Romaniei la Acordul de Guvernanta Fiscala convenit la Consiliul European. „Nu putem sa modificam Constitutia cu un Parlament in care sunt tradatori ca UNPR”, a spus liderul social-democrat.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.