Ponta despre respingerea Codului fiscalde catre Iohannis – decizia este ori pur...

Ponta despre respingerea Codului fiscalde catre Iohannis – decizia este ori pur politică, ori luată în afara țării

0 517

Premierul Victor Ponta afirmă că respingerea de către președintele Klaus Iohannis a noului Cod fiscal are ca posibile explicații fie „o decizie pur politică de blocare a activității economice a Guvernului cu orice cost”, fie „o decizie luată în afara României și împotriva intereselor României”.
„Decizia domnului Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal (agreat și lăudat de mediul de afaceri, votat în unanimitate de Parlament, așteptat de societatea românească în ansamblu nu doar pentru că readuce cota de TVA la 19%, ci pentru că garantează dezvoltarea economică și socială a țării) are doar două posibile explicații: este o decizie pur politică de blocare a activității economice a Guvernului și a țării cu orice cost (ceea ce făcea și Traian Băsescu indiferent la consecințele negative); este o decizie luată în afara României și împotriva intereselor României pe care dl. Iohannis trebuie să o aplice cu orice risc (ceea ce nici măcar Traian Băsescu nu ar fi făcut vreodată)”, a scris premierul vineri pe Facebook.

Potrivit lui Ponta, „indiferent care din cele două variante e cea reală oricum pentru români este cea mai proastă veste posibilă (iar pentru cei care au votat în noiembrie cel mai clar semn că au fost înșelați)”.
„Vestea bună este că azi putem consemna finalul oricărei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic și mai neserios chiar și decât vechiul PDL) — după ce au spus cât de bun e Codul fiscal care este de fapt liberal, după ce au pus în programul lor de guvernare cota de 19% ca bază (amendamentul a fost al lor în Comisia de buget) și după ce au votat în unanimitate în urmă cu trei săptămâni în Camera Deputaților proiectul — acum vor spune că are dreptate Iohannis și Codul fiscal e foarte prost!!! E clar că noul PNL este condus de reprezentanți nu doar slugarnici și ticăloși, ci de-a dreptul niște moluște politice! Se vor sinucide jalnic — Să le fie țărâna politică ușoară!”, conchide premierul.
Va reamintim ca președintele Klaus Iohannis a respins promulgarea si a transmis Senatului cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal, a anunțat Administrația Prezidențială. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.