Ponta despre referendum

Ponta despre referendum

0 50

Victor Ponta, membru marcant al PSD si socotit un om de viitor, afirma ca referendumul este o scamatorie a lui Traian Basescu.
Fostul ministru pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat ca dupa data de 22 noiembrie nu va fi niuciun parlament unicameral si nicio reducere a numarului de parlamentari, intrucat aceasta propunere a presedintelui pentru unicameralism trebuie dezbatuta si votata in Parlament si abia apoi se va ma ograniza un al doilea referendum, conform Constitutiei. Ponta considera anuntul lui Traian Basescu o scamatorie electorala.
„Indiferent de rezultatul din 22 noiemrbie nu se va intampla nimic, nu vom avea nici parlament unicameral, nici mai putini parlamentari, pana cand lucrurile astea nu se dezbat, conform Constitutiei, intr-o comisie speciala constituita in Parlament; se voteaza de doua treimi din numarul parlamentarilor, dupa care avem din nou un referendum”, a sustinut Victor Ponta.

Social-demorcatul l-a ironizat pe presedintele Traian Basescu, spunand ca nu se astepta ca acesta sa foloseasca motivul referendumului decat doar in turul al doilea de scrutin, considerand ca totusi Basescu are „probleme” inca din primul tur”.
„Credeam ca un subiect atat de serios nu trebuia discutat in campanie electorala. Dar ne asteptam ca domnul presedinte sa puna referendumul pentru turul doi, dar se pare ca deja are probleme in primul tur de scrutin, si o sa mai gaseasca si alte scamatorii de acest gen”, a sustinut Ponta.

Ponta a mai apreciat ca se va organiza un alt referendum dupa o dezbatere parlamentara. Constitutia spune ca va trebui organizat un alt referendum.
Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri ca a semnat decretul pentru organizarea unui referendum la care cetatenii sunt consultati in legatura cu existenta unui parlament unicameral si pentru reducerea numarului de parlamentari la 300.
Personal inclin sa-l cred pe Victor Ponta, chiar daca nu sunt pesedist. Dar am auzit ca este un bun jurist, si in repetate randuri a dovedit-o la diferite emisiuni televizate, in cadrul carora i-a cam bagat in cofa pe opozantii din cadrul dialogului. Si amintindu-mi de matelotul Basescu, tinand o pipa in gura si racnint comenzi spre prora, mi-este imposibil sa nu cred ceea ce afirma Victor Ponta, nears de vanturile largului, dar nici trecut prin curvaraseala porturilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.