Ponta, de la Titulescu la Twitter

Ponta, de la Titulescu la Twitter

0 546
Rusii au primit o grea lovitura in moalele fortelor de invazie cu care au impanzit Ucraina. Putin si armata de invadatori care au calcat tratate si granite nationale fara sa se sinchiseasca de reactii si de libertatea locuitorilor, au incasat o scatoalca dureroasa. Nu de la fortele armate americane, care tocmai desfasoara convoiul Dragon Ride, a carui cursa a inceput in 21 martie. Un spectacol de 11 zile, menit sa etaleze capabilitatile militare ale SUA, dar mai ales de a reasigura aliatii est-europeni de sprijinul SUA in cazul unei agresiuni din partea Rusiei.
Uriasa etalare de forta armata a parcurs 1.800 de kilometri prin Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia si Germania iar exercitiile militare americane demarate in zona baltica s-au extins inspre Romania si Bulgaria. Se pare ca abia spectacolul armelor zanganite de americani i-a impresionat pe rusii lui Putin, pe care embargoul impus de SUA si aliati nu pare sa-i fi destabilizat in intentiile de a-si mai anexa cateva halci din Ucraina, sub pretextul ca asa doreste populatia vorbitoare de rusa din teritoriu.
Agresivii vecini de la Rasarit au fost atat de deranjati incat Ministerul Rus de Externe a transmis Romaniei avertizarea stravezie ca trebuie sa fim constienti de responsabilitatea si consecintele suplimentarii efectivelor NATO pe teritoriul nostru. O reactie cat se poate de clara si ritoasa, care traduce disconfortul, daca nu de-a dreptul iritarea rusilor fata de implicarea Romaniei in planurile NATO de zadarnicire a inaintarii ruse in Ucraina.
Un avertisment suficient de serios incat sa necesite, din partea Romaniei, un raspuns la fel de dur si de oficial. Unul pritocit de CSAT si eventual girat de partenerii NATO. Cand colo, ce face Romanika guvernata de Victor Ponta? Care, nu-i asa, reprezinta tarisoara draga in calitate de sef al Guvernului?
Ei bine, Romanika posteaza pe Twitter. „Un raspuns fff clar, scrie Ponta cu darzenie de militar trecut prin ciur si darmon. DA, suntem constienti ca deciziile noastre sunt cele mai bune pentru Romania si partenerii nostri!”
Mare diplomat Ponta asta! Mai mare decat micul Titulescu pe care il vedea Adrian Nastase cand se uita la el din profil.
Cred ca rusii si-au strans deja jucariile si s-au pitit in pivnitele Kremlinului de frica Twitterului agitat cu manie de Ponta.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.