Pompierii sarbatoresc 167 de ani de la bataliile din Dealul Spirii

Pompierii sarbatoresc 167 de ani de la bataliile din Dealul Spirii

0 600

Subunitatile pompierilor din judetul Brasov isi vor deschide vineri portile cu ocazia Zilei Pompierilor din 13 septembrie! Cu aceeasi ocazie, duminica se vor desfasura prezentari tehnice de interventie, exercitii demonstrative si concursuri pentru copii. Ceremonialul militar si religios va avea loc tot duminica, de la ora 11.00

Subunitatile pompierilor din judetul Brasov isi vor deschide vineri portile cu ocazia Zilei Pompierilor din 13 septembrie! Cu aceeasi ocazie, duminica se vor desfasura prezentari tehnice de interventie, exercitii demonstrative si concursuri pentru copii. Ceremonialul militar si religios va avea loc tot duminica, de la ora 11.00.
Cu ocazia zilei lor, pompierii ii invita pe brasoveni vineri dimineata la sediul departamentelor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Tara Barsei”, unde vor putea admira o expozitie cu tehnica aflata in dotare si cu accesoriile folosite de salvatori pentru stingerea incendiilor.
In Piata Sfatului, pompierii vor distribui materiale informative cu masuri specifice de comportare in cazul producerii unor situatii de urgenta. Puncte mobile de informare preventiva vor fi amenajate si in unitati de invatamant.
Duminica, 13 septembrie, de la ora 09.00, cadrele in rezerva ale ISU Brasov sunt invitate la sediul de pe Mihai Viteazul pentru a le fi prezentate echipamentele si accesoriile de interventie din cele mai vechi timpuri. In aceeasi zi, de la ora 11.00 va avea loc ceremonialul aniversar, parada cu forte si mijloace, dar si exercitii demonstrative si concursul pentru copii numit „Prietenii Pompierilor”. pompieri3
Activitatile se vor desfasura in parcarea celui mai mare mall din Transilvania, unde copiii au ocazia de a fi imbracati in costumatie de pompieri, cu casca in cap, si de a interveni pe masura lor, cu un mic stingator.
13 septembrie este ziua pompierilor din Romania. Anul acesta se implinesc 167 de ani de la bataliile din Dealul Spirii din 1848 duse de bravul capitan Pavel Zaganescu cu ostasii pompieri romani.
Finalul seriei evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Pompierilor coincide cu sarbatorirea, la data de 15 septembrie, conform calendarului crestin-ortodox roman, a Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, patronul spiritual al pompierilor.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.