Pompierii PDL sting prompt dezvaluirile incendiare

Pompierii PDL sting prompt dezvaluirile incendiare

0 85

Conferinta de presa a pedelistului Dumitru Puchianu, anuntata in urma cu vreo doua saptamani la bursa zvonurilor drept o partida de dezvaluiri din interiorul PDL, s-a dovedit a fi fost un precedent. Sceneta in care aprigul Puchianu si-a temperat brusc puseul de guresenie din motive pe care n-o sa le aflam, ma tem, prea curand, s-a repetat. Nu la Brasov, ce-i drept, ci la Zarnesti. Urbea al carei primar se intampla sa fie democrat-liberalul Gheorghe Lupu. Cum se nimereste sa fie si locul de bastina a lui Puchianu.
Asemanarea dintre cele doua cazuri n-are, insa, nimic cu obarsia. Ci cu o anumita meteahna pedelista de a pune batista pe tambal, pentru a atenua sunetele prea stridente cand lautarii incep sa zica din casa.
Stratagema nu pare, insa, prea bine pusa la punct. Efortul de a inabusi confesiunile suparatoare ar fi putut fi crutat daca masinaria de vatuit deconspirari a PDL n-ar fi defazata cu cel putin un timp.
Sa ne-amintim faimoasa conferinta de presa a lui Puchianu, amorsata cu cateva ore inainte de raspandacii de presa. Marmita in care bolboroseau dezvaluirile lui Puchianu nici macar n-a apucat a se incalzi ca lumea. Necum sa explodeze. Expert in bucataria de partid, seful PDL George Scripcaru, a bat buzna peste Puchianu si l-a intrerupt taman cind mustaciosul se pregatea sa faca publica reteta unei tradari interne. Ospatul la care fusesera convocati jurnalistii – am vazut chiar si un sacal de presa dand tarcoale pe-acolo – s-a oprit la antreuri.
La Zarnesti, primarul Lupu este in oarece conflict cu patronul unei firme catre care sunt concesionate serviciile de apa din localitate. Zic oarece, pentru ca disensiunea dintre ei este un moft fata de legaturile care ii unesc. Relatia lor pare ca merge chiar pe roate. La care se adauga si caroseriile aferente – Opel Corsa si BMW X5 – limuzine cu care se dau odraslele lui Lupu, dupa ce au fost achizitionate pe firma patronului. Astea sunt insa doar detalii tehnice, pe langa acuzatiile pe care le arunca Lupu. Edilul Zarnestiului pretinde ca este amenintat de interlopii locali, pusi zice-se de acelasi patron sa-i intimideze pe alegatorii actualului primar, candidat in turul doi.
Cum partea cu lumea interlopa este o treaba serioasa, patronul apei din Zarnesti a anuntat si el o conferinta mustind de dezvaluiri, pe modelul Puchianu, la care a carat ziaristi din Brasov cu microbuzul. Din aceleasi motive obscure, marile dari in gat au fost niste vorbe de claca. Patronul hidraulic s-a scremut sa dea in vileag infractiunile acvatice de la vilele lui Lupu, dar nu i s-a rupt apa nici unei dezvaluiri mai acatarii.
Nu se stie, pana la urma, cata apa risipeste Lupu la Zarnesti. Dar tot a gasit doua-trei galeti ca sa stinga inceputul de incendiu de la conferinta de presa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.