Pompier, jandarm, pilot sau vanator de munte la Scoala Altfel

Pompier, jandarm, pilot sau vanator de munte la Scoala Altfel

0 453
La Scoala Altfel, elevii brasoveni invata ce-nseamna sa fii pompier, jandarm, pilot sau vanator de munte. Sute de copii au vizitat sediul Academiei Fortelor Aeriene „Henri Coanda” si subunitatile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Scolarii au fost fascinati de metodele de stingere a incendiilor si aparatele de zbor in care s-au urcat. La fel de impresionati au fost si de armele cu care militarii Brigazii 2 Vanatorii de Munte „Sarmizegetusa” lupta in teatrele de operatiuni din Afganistan. 
Peste 3.000 de elevi sunt asteptati in aceasta saptamana la subunitatile de pompieri din judetul Brasov, cu ocazia programului „Scoala Altfel”. Cei care au vizitat astazi sediul inspectoratului au putut afla care sunt riscurile meseriei de pompier si care este procedura de acordare a primului ajutor medical.Cadre 00.48 Au urcat si in masinile de pompieri, unde au ascultat sfaturile angajatilor ISU. cadre 00.27
Si Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” a organizat activitati pentru copiii care veniti sa vada rachete, avioane si alte aparaturi specifice domeniului. Peste 800 de copii au calcat pragul academiei iar pana la sfarsitul saptamanii sunt asteptati inca pe atat.
Tot aici, militarii de la Brigada 2 Vanatori de Munte „Sarmizegetusa” si-au prezentat artileria si echipamentele de lupta folosite in teatrele de operatiuni.
Copiii au urcat in tancuri, tunuri si au manuit armele, despre care au spus ca sunt foarte frumoase, dar foarte grele.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” pot fi vizitate pana vineri, cand se va incheia programul „Scoala Altfel”.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.