Pomeni electorale?

Pomeni electorale?

0 163

Subventii de 424 de milioane de euro pentru agricultori si 173 de milioane de euro pentru caldura, aprobate de Guvern.
In a doua sedinta din aceasta saptamana, miercuri, Guvernul a decis, acordarea a 424 de milioane de euro pentru plata subventiilor in agricultura in toamna lui 2009. „Acesti bani sunt imprumutati de la Trezorerie, dupa ce vor veni aceste sume de bani de la UE, banii se vor intoarce la Trezorerie”, a explicat premierul Emil Boc. El a adaugat ca alte 42 de milioane de euro vor fi acordate pentru subventii la motorina, iar 173 de milioane de euro, pentru caldura.
„Banii pentru subventiile din agricultura sunt imprumutati de la Trezorerie, dupa ce vor veni aceste sume de bani de la UE, banii se vor intoarce la Trezorerie. Am gasit acest mecanism pentru a-i ajuta pe agricultori sa primeasca in mod reali banii de care au nevoie”, a anuntat premierul Emil Boc.
Astfel de acte normative au mai fost data cam de toate guvenele de pana acum, diferenta consta in dimensiunea lor precum si in maiera de abordarea strategica aproblematicii.
Acorda celoe 173 de milioane de euro pentru subventii la caldura in perioada noiembrie 2009-decembrie 2010 se face pentru a radia o parte din datoriile acumulate de CET-uri si compensarea facturii.
„Compensarea facturii merge de la 90% din valoarea facturii – daca venitul net pe membru de familie este de pana la 155 de lei, si pana la 40% din valoarea facturii, daca venitul mediu net pe membru de familie este intre 355 si 425 de lei”, a explicat primul ministru.
„Dupa publicarea in Monitorul Oficial a acestei hotarari, aceste sume de bani vor fi operationale”, a precizat primul ministru.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.