Polul de crestere Brasov, bine integrat in reteaua nationala

Polul de crestere Brasov, bine integrat in reteaua nationala

0 679
Infrastructura de transport rutiera si eficienta energetica in cladirile publice. Sunt  domeniile pentru care consiliul judetean vrea sa atraga fonduri europene in programul operational regional 2014-2020. Dupa ce vor fi aprobate axele de finantare, trei drumuri judetene ar putea fi reparate cu bani europeni. Tot cu fonduri comunitare s-ar putea efectua mai multe lucrari in spitalele din Brasov, dupa ce isi vor rezolva problemele de patrimoniu.
Sptamana  trecuta, in Poiana Brasov a avut loc o intalnire de lucru intre sefii celor 7 poli de crestere din Romania si reprezentanti ai agentiei de dezvoltare regionala si ai autoritatii de management pentru programul operational regional. Dezbaterea a analizat stadiul de derulare a programului pentru fiecare pol de crestere si perspectivele de finantare pentru 2014-2020.
Dupa ce vor fi aprobate axele de finantare, conducerea Consiliul Judetean Brasov vrea sa acceseze fonduri europene cu care sa fie efectuate mai multe lucrari in spitalele aflate in subordine, spune Mihail Vestea, vicepresedinte Consiliul Judetean Brasov si presedinte al Polului local de Crestere.
Portofoliul de proiecte al Consiliului Judetean se refera si la planul de mobilitate. Trei  drumuri judetene din Brasov ar putea intra in reparatii cu bani europeni. Este vorba despre DJ 104 D de la Fagaras la Rupea si de la Fagaras la Barcut, DJ 104 A de la Persani la Victoria si DJ 131 de la Maierus la Augustin cu iesire spre Baraolt.
Pentru exercitiul financiar 2014-2020 Regiunea Centru va avea disponibili aproximativ 750 de milioane de euro, din care o parte importanta va fi pentru drumuri.
Consiliul judetean are in vedere si proiecte pentru infrastrucura de turism dar si proiecte sociale. In momentul in vor stabili exact sumele pentru fiecare axa de finantare, administratia judeteana va definitiva proiectele pe care le are in lucru.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.