Poluarea ucide, iar nepăsarea lui Scripcaru se (sus)ţine pe bani grei şi...

Poluarea ucide, iar nepăsarea lui Scripcaru se (sus)ţine pe bani grei şi publici

2 143

Pe pagina de faceboock a grupului ce susţine eliminarea poluării de la Braşov se spune că:
,,Dezastru ecologic în acest oraș… BRAŞOV. Ce vedem aici este nepăsarea autorităților locale. Si totodată degradarea speciei umane. Nu ne mai pasă unii de ceilalți. Cum poti sa faci asa ceva cand ştii că faci atâta rău unui oraș întreg, unui ecosistem, unor oameni, unor copiii.

Nepăsarea, oameni buni UCIDE!
Dle Scripcaru ce faceți? Respirați? Veniți pe Carierei sa respirati mai bine! Au început NENOROCIRILE pentru brașoveni. Au fost închise discuţiile cu ocazia sărbătorilor. Au trecut sărbătorile, au reînceput NENOROCIRILE.”
Ce spune si Boroda George – ,,Azi , incepand cu ora 18:00 , la lasarea întunericului , in Bartolomeu a început din nou dezastrul ecologic împotriva umanității!!
În curând in tot orașul!
Estimez o creștere de pana la 60 µg/m3 , de 6 ori mai mult decât limita admisă de Organizatia Mondiala a Sanatatii ! Informații suplimentare, sursa: campanie impotriva factorilor antropici condusă de DeClic:
Sunt afectate în special persoanele cu boli cardiovasculare și respiratorii, copiii, vârstnicii şi astmaticii. Copiii cu vârsta mai mică de 15 ani inhalează mai mult aer și, în consecință, mai mulți poluanți. Ei sunt în mod special vulnerabili, deoarece plămânii lor nu sunt dezvoltați, iar țesutul pulmonar care se dezvoltă în copilărie este mult mai sensibil.
De altfel, expunerea pe termen lung la o concentrație chiar scăzută de astfel de pulberi poate cauza cancer și moartea prematură. Nu întâmplător, din cauza poluării masive cu particule fine PM10 din București, Brașov și Iași, Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement împotriva României.”

Istoric ce pute rău la Braşov
Reamintim că pe primul loc al acestui top al poluării şi nepăsării autorităţilor locale, realizat anul proaspăt trecut de Ziarul Financiar referitor la anul 2018, se situează Iaşul pe primul loc, urmat de Cluj-Napoca şi Braşov. Oricât de tare i-ar spupăra pe patrioţii de cartier, Bucureştiul se află abia pe locul patru, înregistrând un coeficient mediu de poluare de 20.3 pentru anul 2018. Amintim că Bucureştiul este un oraş în care sunt peste 1,2 milioane de maşini înmatriculate.
Cele mai puţin poluate oraş sunt: Constanţa, Brăila şi respectiv, Galaţi cu un nivel de poluare moderat de 13.1 pentru 2018.

Scripcaru a rezolvat problema – a pasat-o la Prefectură
Tocmai că vrea să rezolve problema prin omisiune, primarul George Scripcaru a solicitat noului prefect al judeţului, anonimului Cătălin Văsii, să constituie un grup de lucru care să se ocupe de calitatea aerului din municipiul Braşov. Explicaţia hilară pentru această solicitare este că poluarea excesivă poate fi abordată numai dacă există o colaborare între mai multe instituţii.
Ştim cum au colaborat instituţiile statului şi pentru realizarea Aeroportului Imaginar Ghimbav unde pentru o uliţă, un drumeag, ceva iarbă betonată, ce ar face de ruşine orice cătun din Vaslui s-au cheltuit aproximativ 25 de milioane de euro până acum. Deci se poate.
Rezolvare prin omisiune!
Ce spune Georgică: „Este nevoie de o corelare a bazelor de date ale mai multor instituţii. De exemplu, noi ar trebui să ştim ce avize emite Agenţia pentru Protecţia Mediului, pentru a putea monitoriza unii agenţi economici. De asemenea, Garda Naţională de Mediu ar trebui să afle de la Direcţia Agricolă şi de la APIA informaţii referitoare la activităţile agricole desfăşurate în jurul Braşovului, astfel încât comisarii de mediu să nu mai fie puşi în situaţia de a alerga după mirosurile produse de fertilizatori”, a declarat primarul, faultând bunul simţ şi realitatea care ne confirmă că nu de acolo apare poluarea.

Scripcaru zice că poluarea pute! De aceea cere mobilizare exemplară în zona metropolitană!
Totodată, acesta a afirmat că din respectivul grup de lucru ar trebui să facă parte şi reprezentanţii primăriilor din vecinătatea Braşovului, pentru că, în unele situaţii, sursele de poluare sau de disconfort – cum este cazul unor mirosuri – nu sunt pe teritoriul administrativ al municipiului reşedinţă de judeţ. „Cred că prin constituirea unui astfel de grup de lucru se pot identifica mult mai uşor sursele de poluare. Pentru a se putea constitui un astfel de grup este nevoie de implicarea Prefecturii Braşov”, a mai spus George Scripcaru.

Viitorul sună bine. Păcat că nu răspunde nimeni la apel.
Totodată, edilul a reamintit că în bugetul local pe anul 2020 vor fi prevăzute sume necesare achiziţionării unor laboratoare mobile de monitorizare a calităţii aerului, care să fie date în comodat Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii Naţionale de Mediu.
Pe de altă parte, Scripcaru consideră că renunţarea la taxa de primă înmatriculare a reprezentat o eroare. „Respectiva taxă a fost eliminată în mod populist de Guvernul PSD. Cred că ar trebui reintrodusă, pentru a limita numărul de maşini vechi şi poluante care ajung în România”, a declarat edilul.

Apare şi un ministru! Costel Alexe. L-o fi dat afară din casă soţia, l-o fi sunat Mandolină? Nu ştim dar are opinii.
Costel Alexe spune că este nevoie de modernizare privind transportul public în comun în marile oraşe „Eu ca ministru şi noi, cei de la minister, transmitem foarte clar tuturor autorităţilor publice din România că buna prietenie care a fost până acum nu are cum să mai existe, pentru că eu personal nu pot să îmi bat joc de sănătatea românilor. Iar săptămânal, îi anunţ pe toţi cei trei primari din Bucureşti, Iaşi şi Braşov (considerate cele mai poluate oraşe din România, motiv pentru care ţara noastră a intrat în procedură de infrigement, n.r.) şi pe cei ai tuturor celorlalte oraşe din România, că autorităţile din subordinea Ministerului Mediului vor fi în teren, astfel încât vor semnala orice abatere”, a declarat Alexe, citat de Mediafax. Acesta a mai spus că este nevoie de modernizare privind transportul public în comun în marile oraşe, precum Bucureşti, Braşov şi Iaşi.
Am avut prin Ministerul Mediului şi am făcut acest lucru pentru UAT-urile din România o măsură celor trei oraşe aflate în procedura de infrigement – Bucureşti, Braşov şi Iaşi – astfel încât să îşi modernizeze transportul public în comun. ”, a mai declarat Alexe.
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Alo! Nu știți că primarul a luat toate măsurile necesare, după ce a afirmat public că a fost o prostie achiziționarea stațiilor de măsurare a poluării aerului? Ca atare toate stațiile din punctele nevralgice vor urma calea stației BV 2 care o fost la Ceasu Rău, adică vor fi mutate prin părculețe, bașca brașovenii nu mai au voie să vizualizeze nivelul de poluare din Brașov de pe pagina Ministerul Mediului
    Încercați!…

  2. Exista in Bv niste depozite enorme de combustibil…construite in anii ’40-’45… evident cu reziduuri…surprinzator prin anii ‘ 60 s-au construit deasupra niste blocuri…cei care stiau despre aceste depozite s-au imputinat de-a lungul vremii…o adevarata bomba ecologica…sa nu mai vorbim de situatia in care s-ar declansa o explozie in subteranul respectiv…de la o simpla scanteie pana la un cutremur…cine oare se va implica ?!?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.