Poluare nemaiintalnita a Oltului

Poluare nemaiintalnita a Oltului

0 125

Cursul Oltului a fost blocat la iesirea din Miercurea Ciuc. Nu va ganditi ca a fost vorba de vreo alunecare de teren sau de vreo initiativa, in scopuri nobile, a autoritatilor, ci de 200 de metri cubi de pet-uri care au format un baraj imens pe rau. Angajatii de la Sistemul de Gospodarire a Apelor spun ca nu au vazut niciodata un asemenea morman de gunoaie.
Garda de Mediu a fost anuntata de localnici ca raul nu se mai vede pe o buna portiune, fiind acoperit de gunoaie, in majoritate peturi, dar si alte obiecte din plastic.
„Aici avem peste 200 de metri cubi de flacoane si deseuri, de 20 de metri lungime, 10 metri latime si o inaltime de peste un metru. Din experienta mea de 25 de ani nu am intalnit nicio situatie de genul acesta „, a declarat Darvas Janos, ing.sef SGA Harghita.
„Parca lucram ca mesterul Manole. Ce se scoate intr-o zi, intr-o noapte se aduna”, a spus Miklos Geza, director SGA Harghita.
Pentru a evita astfel de acumulari, reprezentantii Apelor Romane vor monta plase la iesirea din fiecare localitate din amonte prin care trece Oltul. In acest fel vor observa cantitatea de gunoi care se acumuleaza de la fiecare localitate si vor incerca sa dea amenzi celor care arunca peturi sau alte gunoaie menajere.
Ar fi de dorit ca si cei care se ocupa de apele brasovene sa urmeze exemplul cu montarea plaselor la iesirile din localitati ale paraurilor si raurilor, astfel punandu-se usor capat acuzelor reciproce in sensul poluarilor, cand fiecare da vina pe celalalt. In acest sens s-ar putea implica si Consiliul Judetean, si ar fi intr-adevar o fapta buna.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.