Poluare la cel mai inalt nivel

Poluare la cel mai inalt nivel

0 58

Observatorul Astronomic Mauna Loa din Hawaii a furnizat date ingrijoratoare asupra nivelului de poluare atins in aceste clipe ale Terrei, nivel provocat de inconstienta unor semeni de ai nostri.
Asfel datele arata ca nivelul concentratiei de CO2 (dioxid de carbon) a atins 387 parti per milion, reprezentand cel mai inalt nivel din ultimii 650.000 de ani.
Viteza de acumulare a CO2 este in continua crestere, iar incontienta anumitor importanti oameni de decizie continua sa guverneze.
Iata si cateva date seci: daca in cei 30 de ani cuprinsi intre 1970 si 2000 viteza de cestere a partilor (poluante, n.a.) per milion a fost de circa 1,5 ppm/an, in urmatorii opt ani aceasta a ajuns la 2,1 ppm.
De aceea oamenii de stiinta atentioneaza asupra “pierderii capacitatilor naturale ale planetei Pamant de a absorbi emisiile tot mai mari de CO2”, aceasta capacitate desfasurandu-se mult mult mai rapi, in sens negativ, decat se astepta
Iar daca nici dupa semnalele de alarma trase de natura prin schimbarile climaterice omul nu are de gand sa se trezeasca la realitate, inseamna ca isi merita soarta ce ii va fi pecetluita prin disparitie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.