Poluare la Brasov

Poluare la Brasov

0 88

Nefiind specialist, ci doar participant la traficul vietii, nu ma apuc sa dau date seci, in fond nefolositoare, cand anumite efecte se vad cu ochiul liber si fara nu stiu ce aparatura sofisticata.
Astfel, se poate constata cu ochiometrul, ca brasovul este un oras din ce in ce mai poluat.
Acest fapt poate sa para ciudat, avand in vedere ca mare parte din industria brasoveana a fost, din tot felul de interese, „terminata”, nemaicontribuind la poluare. Si totusi, chiar si dupa ce a mai cazut niste zapada si se prezuma ca s-a mai curatat atmosfera si solul de praf, acesta vine, de unde, de neunde, si se pune insistent prin casele oamenilor, mult mai insistent in comparatie cu perioade nu prea indepartate. Uitati-va si dumneavoastra cum, mai nou, trebuie sa stai tot timpul cu carpa de praf in mana, caci nici nu ai sters bine, ca, si cu geamuri inchise, se si pune alt praf la loc.
Ca sa nu mai vorbesc de poluarea atmosferei mai ales pe arterele de circulatie aglomerate, cand, in special la orele de varf, aerul devine irespirabil din cauza fumului scos de multele masini.
Ce este ingrijorator, mai ales in aceasta privinta, este faptul ca autoritatile nu iau masurile necesare stoparii fenomenului, prin interzicerea de a mai circula a vehicolelor care scot un fum de parca ar trage o perdea de camuflaj dupa ele. Asa ceva este inadmisibil intr-o tara civilizata, iar Politia Rutiera, ba chiar si cea comunitara, ar trebui sa aiba dreptul si datoria sa opreasca din circulatie asemenea autovehicole.Ar fi o prima masura de stopare a imbolnavirii naturii si, prin asta, si a oamenilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.