Poloistii de la Corona, invinsi doar la penaltiuri

Poloistii de la Corona, invinsi doar la penaltiuri

0 578
Finala dramatica in Cupa Romaniei la polo, castigata de Steaua la penaltiuri. Poloistii de la Sportul Studentesc Corona au demonstrat ca formeaza o grupare valoroasa, care se poate bate chiar cu sanse bune de victorie cu cele doua forte ale campionatului, CSM Digi Oradea si Steaua Bucuresti. In meciurile din Cupa Romaniei desfasurate la Bazinul Olimpic din Brasov, studentii au intalnit de doua ori Steaua, fara sa piarda. Mai mult, in meciul din grupe, brasovenii au iesit victoriosi.
Dupa victoriile scontate din primele doua partide, Sportul Studentesc Corona a intalnit vineri seara Steaua, echipa pe care a invins-o cu 9-8, printr-un gol marcat cu 11 secunde inainte de final. CSM Digi Oradea a invins pe Dinamo cu 12-9, astfel ca brasovenii evitau campioana in semifinale.
Dinamovistii nu au rezistat in fata echipei lui Aurelian Georgescu decat o repriza, dupa care Corona s-a impus cu 7-2. Steaua a invins Oradea cu 11-8, astfel ca brasovenii ii intalneau din nou pe ros-albastri in finala. Steaua a marcat prima in finala, insa Corona a intors pe final de sfert si conducea cu 3-1 dupa primele 8 minute. Diferenta s-a mentinut si la pauza, cand Corona conducea cu 4-2. Dupa un gol al Stelei, gazdele s-au distantat la 3 lungimi, scor 6-3, insa Steaua a revenit si a egalat la 6 pana la finalul sfertului al treilea.
Sportul Studentesc Corona a marcat de doua ori si avea 8-6, insa partida s-a incheiat la egalitate, 8-8. Au urmat aruncarile de la 4 metri pentru departajarea celor doua formatii, unde castig de cauza au avut cei de la Steaua, care au inscris toate cele 5 incercari, spre deosebire de brasoveni, care au ratat o aruncare, tocmai prin cel mai bun marcator al finalei, croatul Hrvoje Benic. Steaua a castigat cu 13-12 dupa executarea loviturilor de departajare si le-a refuzat studentilor un trofeu pe care l-ar fi meritat dupa evolutia din intregul turneu.
Cele doua formatii se vor intalni si in semifinalele campionatului national, de aceasta data la Bucuresti, in 3 si 4 aprilie, cand se anunta doua meciuri extrem de spectaculoase.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.