Politistii urmaresc infractorii cu carnetelul din dotare

Politistii urmaresc infractorii cu carnetelul din dotare

0 160

Politistii de la Rutiera l-au scapat de doua ori printre degete pe Serghei Gribenco! Basarabeanul a fost amendat de politistii de la Circulatie in 2007, in judetul Brasov si in 2008 in judetul Prahova. Desi era dat in urmarire generala din 2005 pentru furt si inselaciune, politistii nu si-au dat seama cu cine au de-a face. De vina este dotarea proasta a Politiei Rutiere, care nu poate accesa baza cu urmaritii general.
Prima data, Gribenco a fost inregistrat de aparatul radar in apropierea localitatii Timisul de Sus. Politistii i-au intocmit proces-verbal pentru depasirea limitei de viteza cu 12 kilometri, si l-au amendat cu 156 de lei. Pentru ca urmaritul prezentase carnetul de conducere si certificatul de inmatriculare, nu a fost verificat la dispeceratul de politie.
De fapt, chiar daca politistii ar fi dorit sa faca verificarile cu pricina, este putin probabil ca ar fi avut timpul necesar sa se dumireasca asupra identitatii soferului.
Practic, politistii care l-au tras pe Gribenco pe dreapta au actionat in limita tehnologiei cu care sunt dotati. Pentru ca nu au laptop pentru a accesa pe loc baza de date cu urmariti, le scapa printre degete zeci de infractori precum Gribenco. Nu numai computerul le lipseste politistilor, ci si o colaborare mai buna cu dispeceratul. Un singur angajat pe tura poate sa faca cercetari in baza de date, astfel ca uneori timpul de asteptare poate sa ajunga si la 20 de minute. O vesnicie in conditiile traficului din zona si un calvar pentru soferii nevinovati; asa ca agentii de la Politia Rutiera se rezuma sa verifice la dispecerat doar cazurile suspecte.
Unul dintre oficialii Politiei a dezvaluit recent ca toti agentii care intra in tura sunt instruiti cu privire la persoanele date in urmarire generala; in acest scop, politistii au asupra lor un carnetel in care sunt trecute datele acestor persoane, eventual fotografiile. Daca luam in serios portretul facut de ministrul Nica lui Gribenco – versat, disciplinat, toba de contrainformatii – politistii ar fi putut folosi carnetelele din dotare doar ca sa ia notite.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.