Polițiștii și jandarmii vor aduce credincioșilor Sfânta Lumină, de Paști!

Polițiștii și jandarmii vor aduce credincioșilor Sfânta Lumină, de Paști!

0 60

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, marți seara, că Guvernul și Patriarhia Română au ajuns la un acord pentru a colabora, cu ocazia sărbătorii Paștelui ortodox. Angajații MAI vor contribui, alături de clerici și voluntari, la distribuirea Paștilor și a Luminii Sfinte adusă de la Ierusalim, sâmbătă seara.

Vela a spus : ,,Acordul a fost semnat între MAI și Patriarhie. Pentru a nu exista riscul răspândirii coronavirusului, MAI vine în sprijinul BOR executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși. Vom ajuta BOR la împărțirea sfintelor Paști și a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim, în seara de Înviere.Ținând cont de decretele prezidențiale și Ordonanțele Militare, am semnat cu PF Daniel un acord de susținere și sprijin din partea tuturor forțelor coordonate pentru stabilirea unor acțiuni comune. Pâinea binecuvantată (prescuri) va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul 07.00-17.00, în toate parohiile din Patriarhia Română”. Ministrul Vela a explicat că, în declarația pe propria răspundere, credinciosul, care va trebui să poarte mască și mănuși, va face precizarea numelui lăcașului de cult la care se va deplasa, iar forțele MAI vor asigura siguranța publică pe toată perioada Sfintelor Paști. Angajații parohiei și voluntarii, în calitate de organizatori, vor asigura respectarea distanței sociale pe perioada distribuirii paștilor, având ca semn distinctiv o banderolă albă pe braț. Distribuirea Sfintei Lumini adusă de la Ierusalim se va face de către voluntarii parohiilor și de către echipajele de ordine publică sâmbătă seara, începand cu ora 20.00.

Ministrul a precizat că credincioșii vor putea ieși în jurul caselor cu respectarea restricțiilor și fără să se formeze grupuri mai mari de trei persoane. Astfel, 2-3 locatari dintr-o scară vor putea distribui Lumina pentru toți vecinii de pe scară.

De asemenea, în Noaptea de Înviere este permisă circulația tuturor preoților și a voluntarilor care vor avea asupra lor echipamentele de protecție și legitimațiile de identificare, a arătat ministrul care a subliniat că Sfânta Lumină va fi distribuită inclusiv spitalelor și centrelor de carantină.

D.D.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.