Politistii si arheologii brasoveni vor pazi patrimoniul national

Politistii si arheologii brasoveni vor pazi patrimoniul national

0 126


Pentru o mai mare eficacitate in supravegherea obiectelor de patrimoniu national de pe raza judetului Brasov, politistii brasoveni vor colabora si cu arheologi. De curand, arheologul Angel Istrate face parte din echipa Inspectoratului Judetean de Politie Brasov. Datoria acestora este sa recupereze cu mai multa usurinta obiectele de patrimoniu disparute, dar si bunurile valoroase din colectii private.


Iar pentru ca munca politistilor si a arheologilor sa fie facilitata, Istrate ii sfatuieste pe colectionarii de obiecte de valoare sa aiba o copie, daca este vorba de tablouri, sau o fotografie a bunurilor disparute.


Se intentioneaza ca, in viitor, sa existe si o baza de date unde sa existe informatii despre obiectele pretioase aflate in colectii particulare, date la care sa aiba acces un numar restrans de persoane.?


O alta problema la care a facut referire Angel Istrate este cea a detectoarelor de metale. In Romania, aceste aparate pot fi detinute de orice persoane, cu conditia ca persoana respectiva sa anunte Politia si sa se autorizeze. Taxa de obtinere a autorizatiei este de 10 lei pentru persoanele fizice si 20 de lei pentru cele juridice.


Este absolut interzisa utilizarea detectoarelor de metale in apropierea siturilor arheologice, pentru cei care nu respecta legea existand amenzi considerabile, care pot ajunge pana la 75.000 de lei.


?


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.