Politistii locali au verificat pe taximetristii din Centru

Politistii locali au verificat pe taximetristii din Centru

0 455

47de taximetristi brasoveni care stationau in centrul orasului fost legitimati si verificati de politistii locali. Desi actiunile au fost efectuate in principal in scop preventiv, unii soferi de taxi au fugit inainte ca politistii sa ii ia la intrebari, pentru ca cel mai probabil, nu erau in legalitate. Niciunul din taximetristi nu a fost amendat

47de taximetristi brasoveni care stationau in centrul orasului fost legitimati si verificati de politistii locali. Desi actiunile au fost efectuate in principal in scop preventiv, unii soferi de taxi au fugit inainte ca politistii sa ii ia la intrebari, pentru ca cel mai probabil, nu erau in legalitate. Niciunul din taximetristi nu a fost amendat.
Taximetristii care se aflau miercuri in asteptarea clientilor din zona centrala a orasului au fost controlati de oamenii legii, care le-au cerut actele si autorizatiile care le atesta dreptul de desfasurare a activitatii.
Daca cei mai multi taximetristi le-au aratat actele politistilor, altii, la vederea oamenilor legii, si-au incuiat masinile si au plecat din statie. Politistii banuiesc ca taximetristii care si-au luat talpasita erau in neregula cu actele.taxi
Au fost verificate cartea de identitate, permisul de conducere, asigurarea de raspundere civila si pentru terti, bagajele acestora, certificatul de inmatriculare si valabilitatea inspectiei tehnice.
S-a inspectat si existenta atestatului profesional, a ecusoanelor, dar si afisarea tarifului si a numerelor de identificare. Controalele vor continua in perioada urmatoare pe intreaga raza a municipiului.
In urma cu o luna, Politia Locala Rutiera a mai desfasurat o actiune de inspectie asemanatoare. Atunci au fost identificati cinci taximetristi in neregula. Nerespectarea legii i-a costat in total 1.420 de lei si sase puncte de penalizare.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.