Politistii comunitari au un nou look

Politistii comunitari au un nou look

0 82

Un nou look pentru politistii comunitari.
Incepand cu 1 ianuarie 2011, agentii nu-si schimba doar denumirea si aspectul, ci si comportamentul, datorita noilor atributii si dotari. Guvernul a adoptat spre final de an Regulamentul de functionare si organizare a Politiei Locale, sporindu-i si drepturile. In primul rand, ii inarmeaza pe toti cu cate ceva, inclusiv cu arme, astfel ca vom avea mai des ocazia sa auzim somatii de genul: „Politia, stai ca trag!”. Si o pot face, in conditiile mentionate de lege, pentru ca, pe langa bastoane cu cauciuc, spray lacrimogen, fluier si statie, fiecare politist local va fi dotat cu cate un pistol si cartuse, dar si cu catuse. La patru politisti, va fi achizitionat si un baston cu socuri electrice si pistol cu munitie neletala.
Noua garderoba cuprinde 34 de piese valorand aproximativ 2.000 ron.
Gradele politistilor locali se vor putea vedea cu usurinta astfel: seful politiei locale va avea pe umeri trei stele metalice galbene, seful de birou sau compartiment trei trese metalice tot galbene iar functionarul public asistent trei trese albastre din poliester.
Pe de alta parte, personalul va fi „garnisit” cu frunze de stejar, atat pe sepci si bascuri, cat si pe caciulile de iarna. Cozorocul sepcii va fi decorat cu frunze, tot dupa functie. Trei bucati pentru seful mare, sefii de servicii, doua frunze, iar sefii de birouri si compartimente doar una. Mai departe, politistii de rand vor avea caciuli din postav, cu urechi laterale din blana naturala de ovine, pe cand seful va purta blana de astrahan.
Odata cu votul Consiliului Local Brasov pentru functionarea Politiei Locale in urbea noastra, actualii politistii comunitari pot trage masinile pe dreapta, fiind atenti la contraventii privind stationarea, oprirea sau parcarea. Totodata, prin noua lege, acestia au dreptul de a duce la sediu persoanele care refuza sa se legitimeze, pentru a-i verifica in baza nationala de date, la care au acces. Mai mult, agentii ii pot sanctiona pe soferii care stationeaza in locuri nepermise, precum si pe conducatorii de mopeduri fara casti de protectie. In vizorul comunitarilor vor intra si pietonii ce traverseaza strada neregulamentar sau biciclistii care nu poarta vesta reflectorizanta pe timp de noapte.
Cum au timp un an sa se doteze si sa-si schimbe uniformele, politistii vor avea parte, in prima faza probabil, doar de ecusoane. Vestimentatia va mai astepta, mai ales ca un echipament complet pentru un singur politist se va ridica, valoric vorbind, la 2.000 de lei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.