Politistii brasoveni muncesc in folosul comunitatii- GRATIS

Politistii brasoveni muncesc in folosul comunitatii- GRATIS

0 172

Politia Romana ameninta cu greva generala, nemultumiti fiind de numarul extrem de mare de infractiuni cu care se confrunta si pe care trebuie sa le gestioneze si de salariile mici pe care le primesc pentru desfasurarea activitatii specifice.
Mai mult decat atat, in unele cazuri plata intarziata a salariilor fac din politistii romani niste voluntari care, pur si simplu, depun munca in folosul societatii.
Acesta este si cazul politistilor brasoveni catre care, Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Brasov are o „datorie“ de 12.277 de ore suplimentare neplatite catre angajatii sai.
Cazul politiei brasovene este unul mai putin ingrijorator fata de Capitala, care se afla in varful clasamentului cu 15.942 de ore neplatite, prestate in principal de politistii de la rutiera, de la interventie rapida si de la ordine publica.
La Brasov, din 12.277 de ore neplatite, au fost recuperate 5.200.
Tot in top se afla conducerea IPJ Dambovita cu o datorie de 9.400 de ore suplimentare catre angajatii sai, iar Constanta 6.037.
Orele suplimentare ale politistilor nu pot fi platite de MAI, dar nici recuperate, pentru ca asta ar insemna ca toate sectiile de Politie sa fie inchise!
In consecinta, pe parcursul acestei saptamani, intre orele 10 si 12, mii de politisti vor protesta in mai multe orase ale tarii.
Acestia sunt nemultumiti ca nu sunt suficienti bani pentru combustibil si interventii, de faptul ca le-au fost taiati banii de chirie si de masura de trimitere in concediu fara plata pentru zece zile.
Politistii din Capitala se vor aduna la: Palatul Cotroceni, Guvern, Ministerul de Finante si cel de Interne. In restul tarii protestele se vor desfasura in fata prefecturilor si in fata Inspectoratelor Judetene de Politie, au anuntat sindicalistii.
Politistii asteapta un raspuns clar de la guvernati referitor la situatia financiara si la drepturile banesti, precum si in legatura cu cele 10 zile de concediu fara plata anuntate pentru bugetari.
„Am ajuns in situatia in care ne platim si combustibilul pentru interventii si facem dosare cu bani de acasa. Daca ne trimit in concediu fara plata, va fi dezastru, in conditiile in care suntem deja in lipsa de oameni”, a explicat liderul de sindicat, citat de cotidianul Adevarul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.