Politistii brasoveni au facut cunostinta cu sistemul eLearning

Politistii brasoveni au facut cunostinta cu sistemul eLearning

0 314

Politistilor brasoveni le-a fost prezentat, de catre comisarul sef Constantin Arisanu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, un sistem informatic menit sa-i instruiasca si sa-i perfectioneze pe politistii romani in activitatea lor profesionala. Programul e Learning, destinat celor peste 10.000 de politisti, a fost inaugurat, vineri, de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.


MAI si-a propus ca pana in 2008 toti politistii sa aiba acces la sistem, chiar si la nivelul posturilor de politie din comune. Conform ministrului Vasile Blaga, toti politistii romani stiu deja sa foloseasca un calculator. Sistemul eLearning va reduce considerabil cheltuielile care se fac pentru instruirea unui agent, si care se ridica in prezent la aproximativ 2,5 milioane de lei vechi pe an. Romania este deocamdata singura tara din Sud-Estul Europei – si una dintre primele tari, la nivel european – care a implementat aceasta platforma.


?


Printre avantajele noii tehnologii se numara posibilitatea de instruire accelerata a unui numar mare de politisti, completarea instruirii clasice cu instruire prin calculator, reducerea numarului de deplasari in interes de serviciu si cresterea operativitatii prin care sunt testati oamenii legii. Mai mult, prin eLearning, politistii au posibilitatea de a studia de la distanta tactica de lucru, actualizarile legislative, si procedurile specifice domeniului in care lucreaza.


„Programul informatic este un instrument eficient, care va permite evaluarea angajatilor dupa tehnici complexe, asigurand o masurare obiectiva si relevanta a cunostintelor lor, in conformitate cu recomandarile Uniunii Europene”, a declarat chestorul sef Dan Valentin Fatuloiu, seful IGPR.


La randul sau, comisarul sef Constantin Arisanu, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov a catalogat implementarea noului sistem informatic drept extrem de importanta pentru politistii brasoveni. „eLearning prezinta multiple avantaje printre care formarea managerilor si a personalului de executie si pregatirea temeinica a acestora pe linie de munca si profile de activitate. In acelasi timp, aplicatia permite monitorizarea, prin texte periodice, a acestor activitati. Intr-un cuvant, noul sistem ofera oglinda reala a activitatii politienesti”, a declarat Arisanu.


?


Valoarea Sistemul e-learning se ridica pana in prezent la aproximativ 900.000 de euro, noua aplicatie informatica urmand a fi folosita la cursurile de evolutie in cariera, a celor de practica politieneasca, de integrare europeana, de utilizare a calculatorului sau de management. De asemenea, e-learning-ul actioneaza ca suport pentru insusirea mai rapida de catre angajati a actualizarilor legislative, a procedurilor specifice politiei, precum si a bunelor practici politienesti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.