Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în...

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă

0 40

Scopul vizat al acestor acțiuni este prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, în ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi și polițiști locali au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 150 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Polițiștii din cadrul I.P.J. Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat 2.050 de persoane, au verificat aproximativ 210 mijloace de transport persoane și peste 280 alte autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat aproximativ 320 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 8 sancțiuni pentru fapte de natură economică, valoarea totală a acestora fiind de 64.000 lei.

De asemenea, polițiștii au efectuat peste 2.100 de verificări cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 33 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse și 75 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, aplicând 33 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 500 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au verificat 15 locații și au aplicat 1 sancțiune contravențională pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au intensificat activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

De asemenea, în perioada 16 – 18 octombrie a.c., polițiștii Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Braşov au desfășurat acțiuni de verificare a modului de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19, în trenurile de călători și în stațiile de cale ferată din judeţul Braşov. În cadrul acestor acțiuni, au fost desfășurate şi activități pentru mentinerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Poliţiştii de la Transporturi au desfăşurat 4 acţiuni punctuale în staţiile CF şi zonele limitrofe ale acestora, legitimând 238 de persoane şi efectuând verificări în 86 de staţii CF şi în 68 trenuri de călători.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 36.000 de lei, dintre acestea 32 sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii Poliției de Transporturi, cu sprijinul colegilor de la celelalte structuri, continuă acțiunile de verificare a modului în care cetățenii și călătorii respectă măsurile de protecție și prevenire a infectării cu acest virus.

Pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2, polițiștii brașoveni vor desfășura zilnic acest gen de activități. Nu dorim aplicarea de sancțiuni contravenționale, dar nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Recomandăm tuturor cetățenilor, să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.