Politistii anunta proteste fara precedent

Politistii anunta proteste fara precedent

0 80

Politistii isi vor reduce activitatea, nu vor mai participa la audieri in dosarele penale, nu vor mai da amenzi si nu vor mai dirija circulatia incepand de lunea viitoare, a anuntat presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Constractual, Marian Gruia, citat de Mediafax. Liderul sindical spune ca politistii isi vor limita activitatea la 75%, din cauza ca sunt platiti doar 75 la suta. Membrii din teritoriu au cerut chiar intreruperea totala a activitatii.
„Din 20 septembrie anumite activitati vor fi reduse. Politistii vor merge in teren, dar vor sta in puncte fixe, nu vor actiona decat la apelurile de urgenta 112. Politia rutiera nu va mai dirija circulatia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri in dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistratilor. Avertizam autoritatile sa nu faca presiuni la adresa noastra ca s-ar putea sa se trezeasca cu o revolta fara precedent”, a afirmat Marian Gruia.
Sindicatul National al Politistilor a solicitat o intalnire urgenta cu premierul Emil Boc, dar nu a primit inca raspuns. „Din informatiile pe care le detin sindicatele, sefii inspectoratelor judetene au comunicat ierarhic despre starea de tensiune care se acutizeaza in unitati fara a se solidariza cu problemele personalului. In acest context, conducerea superioara a politiei fara sa prezinte public o viziune, o strategie sau un plan de masuri motivat a reactionat transmitand conducerilor profesionale teritoriale atentionari privind interdictia politistilor de a declara sau de a participa la greva”, spune Marian Gruia.
Liderul sindical a adaugat ca politistii nu vor declara greva si nici nu vor participa la aceasta forma de protest, actiunile lor fiind similare cu cele ale magistratilor din septembrie 2009, iar in aceste conditii, vor sa fie tratati similar cu magistratii de catre institutiile statului, in aceasta situatie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.