Polițiști protestează la Brașov pentru a-l susține pe agentul Marian Godină

Polițiști protestează la Brașov pentru a-l susține pe agentul Marian Godină

0 423

Aproximativ 100 de poliţişti protestează la această oră pe trotuarul din faţa parcării amenajate în urma dărâmării societăţii Hidromecanica.
Ei au fost mutaţi din faţa IJP de către jandarmi pentru că pe autorizaţia pentru miting este specificată această zonă, nu vizavi de sediul IJP.
Înarmaţi cu fluiere, steaguri şi chiar cătuşe au încercat să îi determine pe şefii IPJ Braşov să stea de vorbă cu ei. „Domnule chestor vrem să vă vedem, prea repede aţi ieşit la pensie“.
Poliţiştii i-au huiduit pe şefii IPJ Braşov.
Ei declara ca s-au adunat in fata IPJ Brasov in semn de solidaritate cu Marian Godina, dar si ca sa ceara demiterea lui Aron.
Protestatarii au adus si un steag mare al Romaniei, dar au si fluiere de politie rutiera, cu care se manifesta zgomotos.miting politisti brasov8
Nimeni însă din cadrul Poliţiei Braşov nu a venit până acum să stea de vorbă cu protestarii. Pe stradă au fost doar agenţii de poliţie trimişi să dirijeze traficul.
„Ne aşteptam la o reacţie, să vină să stea de vorbă cu noi. Stau ascunşi în birouri, nici pe gea nu se uită. Vrem să fim lăsaţi să ne facem meseria pe care noi ne-am ales-o. Vrem ca şefii să îşi schimbe metalitatea, nu neapărat să schimbăm şefi“, a spus Şerban Adrian de la Poliţia Capitalei.
Marian Godină a anunţat că nu va participa la miting deoarece nu vrea ca acest gest să fie interpretat ca o strategie de marketing având în vedere că miercuri are loc lansarea cărţii sale „Flash-uri din sens opus”. Nici alți colegi de la Brașov nu s-au alăturat protestului.
„Deoarece miercuri are loc lansarea cărţii, am decis să nu particip azi la mitingul organizat la Braşov pentru a nu se interpreta că mă folosesc de mişcări sociale pentru a-mi face reclamă. Le mulţumesc colegilor ce vor fi prezenţi şi îi asigur că avem în continuare aceleaşi principii, însă nu doresc să apar drept imaginea unui sindicat sau să par vreun lider“, a scris Marian Godină, pe pagina sa de facebook.
Politistii protestatri provin din Brasov, Dolj si Galati si au pancarte cu inscriptiile „Jos coruptia din IPJ Brasov” si „Suntem prizonierii incompetentei voastre”.
La un momenta dat patru reprezentanti ai Sindicatului National al Agentilor de Politie au fost primiti de catre chestorul Ioan Aron.
Sindicatul National a Agentilor de Politie (SNAP) i-a cerut, joi, in mod public sefului IPJ Brasov, chestorul Ioan Aron, sa isi dea demisia in urma cazului Marian Godina. Vineri, seful Inspectoratului de Politie Brasov, chestorul Ioan Aron, si-a inaintat raportul de pensionare, dupa ce a revenit din concediul de odihna in care plecase imediat dupa ce politistul Marian Godina a publicat mai multe postari la adresa lui.

Sursa: NewsBv & MEDIAFAX

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.