Politicii Agricole Comune cu sprijini francez

Politicii Agricole Comune cu sprijini francez

0 200

Ministrul francez al Agriculturii, Michel Barnier, a declarat, sambata, la Indagra Farm, ca va acorda importanta propunerilor Romaniei cu privire la politicile de sustinere a micii agriculturi, in cadrul reformei Politicii Agricole Comune (PAC).
„Voi acorda importanta propunerilor Romaniei privind mica agricultura, pentru ca seamana foarte mult cu agricultura din tara mea. Romania si Franta au o viziune comuna din punct de vedere al diversitatii, calitatii si trasabilitatii alimentelor, dar si din punct de vedere teritorial si anume existenta vietii rurale pe ansamblul teritoriului”, a precizat Michel Barnier, care a evidentiat colaborarea sa de peste 15 ani cu ministerul roman de resort.
Oficialul francez a subliniat ca este increzator in faptul ca va obtine un acord la Consiliul de Ministri din 19 – 2 0 noiembrie in privinta bilantului Politicii Agricole Comune.
“Cred ca exista sanse reale de a obtine un acord din partea statelor membre in privinta adaptarii PAC, desi exista mai multe puncte dificile care trebuie armonizate. Bilantul PAC nu reprezinta o revolutie, ci o adaptare utila la solicitarile Uniunii Europene largite”, a adaugat Barnier.
La randul sau, ministrul roman al Agriculturii, Dacian Ciolos, a apreciat deschiderea Frantei fata de Romania, in ceea ce priveste adaptarea PAC pe specificul tarii noastre.
“Sper ca in cadrul Consiliului de Ministri sa existe un compromis, astfel incat PAC sa fie o politica eficienta, echilibrata si sa puna in valoare potentialul agricol al UE”, a spus Ciolos.
Ministrii Agriculturii din Romania si Franta au vizitat, sambata, Indagra Farm. Cu acest prilej, Michel Barnier a decorat cinci persoane cu Ordinul Agricol in grad de ofiter al statului francez pentru contributia acestora la dezvoltarea cooperarii in domeniu intre cele doua tari.
Persoanele decorate sunt: Adrian Radulescu – directorul de cabinet al ministrului Dacian Ciolos, Ciprian Alia – consilier al ministrului Agriculturii din Romania, Mariana Draghici – director general adjunct la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Marisanda Piriianu – vicepresedinte al Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura (AMPA), si omul de afaceri francez Tyrel de Poix.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.