POLITICIENII MAGHIARI FURA MAI DIHAI DECAT CEI ROMANI !

POLITICIENII MAGHIARI FURA MAI DIHAI DECAT CEI ROMANI !

0 751
Borboly Csaba a declarat oficial că deţine 12 terenuri intravilane şi extravilane, agricole sau păduri, în zona Suseni şi Miercurea Ciuc. În total baronul deţine 22 de hectare de teren, o suprafaţă impresionantă pentru regiunea Transilvaniei. NU SUNT MOSTENITE… Csaba deţine si o vilă impresionantă în Ciuc şi o casă de vacanţă la Suseni.
Spre deosebire de colegul său Tamas de la Covasna, baronul de Miercurea Ciuc nu face valuri, nu iese în evidenţă prin declaraţii politice extremiste. El se ocupă însă intens de… afaceri, fapt pentru care a fost reţinut acum câteva luni, timp de 24 de ore, de procurorii anticorupţie. Deşi a scăpat de puşcărie, deocamdată, dosarul său penal se coace zilele acestea. Asa tanar si asa de bogat? De boala pământului suferă atât preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, cât şi prietenul sau Borboly Csaba, şeful judeţului Harghita. Ambii grofi maghiari vor autonomie faţă de Bucureşti şi prosperitate pentru familiile lor.
Ca la orice lider UDMR, cariera şi educaţia încep la Budapesta. Asemenea prietenului său de la Covasna – baronul Tamas Sandor, si  Borboly Csaba a studiat la mijlocul anilor ’90 la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Eötvös Loránd” din Budapesta. După studii, UDMR l-a introdus pe Borboly în zona administraţiei din Harghita şi l-a pregătit pentru a prelua preşedinţia consiliului judeţean.
UDMR este o organizaţie extrem de pragmatică şi cu o politică de cadre foarte solidă: este cel mai profesionist partid politic din România. În orice moment, UDMR poate să scoată pe masă 10 nume de posibili miniştri în orice domeniu. Oameni  pregătiţi,  care ar putea conduce Guvernul. Din păcate, profesioniştii UDMR au altă agendă decât cea a statului român. Interesele lor sunt strict legate de interesele VARFURILOR UDMR.
Aşadar, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a fost reţinut pentru acuzaţii de corupţie timp de 24 de ore, dar a scăpat de arestul preventiv. Timp de trei luni, Borboly a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CJ. Acum a revenit pe funcţie.
Alături de şeful CJ Harghita au mai fost reţinuţi în luna mai şi omul de afaceri Palffy Domokos, consilier judeţean UDMR – patronul firmei de construcţii Stravia Group din Geoagiu, Csiszer Benedek – director executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene, dar şi fostul vicepreşedinte al CJ Harghita – Sofalvi Laszlo. Toţi aceşti domni de la UDMR învârteau evident banii publici ai judeţului.
Schema de lucru era simplă. Firma de asflatare a consilierului Palffy Domokos primea contracte de la direcţia de drumuri Harghita, lucrările erau făcute de mântuială, procesele verbale de recepţie a lucrărilor erau falsificate. În final, şeful CJ Harghita, Borboly Csaba este acuzat că a dispus ilegal plata banilor către firma colegului său, Palffy. La o simplă verificare a contractelor de asfaltare câştigate în ultimii ani de firma Stravia Group, rezultă că această firma este de fapt o căpuşă. Conform site-ului spend.ro, în intervalul 2008 – 2012, firma Stravia Group a câştigat nu mai puţin de 40 de contracte cu Consiliul Judeţean Harghita la o valoare totală de peste 25 de milioane de lei (circa 5 milioane de euro). Firma a mai încasat bani de la primăriile Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, dar şi de la compania naţională de drumuri (peste 1 milion de euro). Nu sunt bani mulţi, având în vedere cât fură baronii celorlalte partide, pentru Secuime – o zona mai săracă – sunt însă bani frumoşi.
Există uneori o anumită percepţie faţă de politicienii maghiari, că… ar fi mai cinstiţi. Dacă ne uităm însă la multitudinea de dosare penale ale liderilor UDMR, ale foştilor miniştri Laszlo Borbely, Nagy Zsolt, Verestoy Attila, ale fostului şef de la Agenţia de Energie – Olosz Gergely, plus alţi numeroşi parlamentari, tragem concluzia că sutem egali cu fraţii noştri maghiari cel puţin la corupţie. Apoi, eu văd încă o poveste gogonată servită de liderii UDMR populaţiei maghiare din Secuime: anume că autonomia va aduce prosperitate locuitorilor de acolo, adică maghiarilor. Fraţi maghiari ardeleni, prosperitate va fi de bună seama, pentru grofii de teapa lui Borboly Csaba si Tamas Sandor la Miercurea Ciuc, nu pentru voi…(Sursa: Dosar de politician)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.