Politicienii, exmatriculati in prima zi de scoala

Politicienii, exmatriculati in prima zi de scoala

0 148

Cu putin noroc si cu multa consecventa din partea dascalilor, e posibil ca scolarii sa scape astazi de plictisul de a-i audia pe politicieni in prima zi de scoala. Amenintarile sindicalistilor din Invatamant, transmise pe toate canalele saptamana trecuta, trebuie ca i-au pus pe ganduri pe oamenii politici de toate culorile. Liderii de sindicat si-au indemnat colegii sa nu participe la festivitati daca se-ntampla ca prin preajma sa apara vorbetii de profesie de pe la partide, pregatiti sa gargariseasca despre realizarili marete. Daca vor lua in seama invitatiile clare de a sta acasa, e posibil ca politicienii sa isi revizuiasca agendele si sa scoata speechurile traditionale din curtea scolii, de teama sa nu se pomeneasca acoperiti de sudalmi si huiduieli in vazul si auzul copiilor.
Care vor fi nitel bulversati daca nu vor mai vedea la catedrele improvizate pe terenul de sport vesnicele figuri de cuconi si cucoane trimise de partide sa le aminteasca parintilor ca prin grija lor au unde-si da odraslele la studii. Sau care sa le ureze succesuri celor mari si mici in noul an scolar.
Spargatorii de coalitie anti-politica s-ar putea dovedi insa directorii de scoli, dintre care multi sunt indatorati cate unui politician local, care a donat banci si scaune in campania electorala, dupa ce si-a strans cu usa sponsorii oficiali. Macar aici, la directiunile aservite, ar putea deputatii, senatorii sau alti granguri de partid, sa indrazneasca sa ia cuvantul si sa-si primeasca portia de linguseala care li se serveste an de an.
Dar poate ca n-o sa se-adevereasca niciuna din amenintarile sindicale si omul politic va fi prezent la festivitati, chiar daca a fost declarat exmatriculat inca inainte de inceperea anului scolar. Oricum, temerea ca va fi , daca nu alungat din scoli si gradinite, macar privit chioras de dascalii nemultumiti de salarii, ii va da oarece emotii la debutul unui nou ciclu scolar.
Va avea ocazia, in felul asta, sa ciripeasca in premiera ceva adevarat cand isi va drege vocea si va recita tocitele banalitati ,,suntem la fel de emotionati, dragi copii…….”.
Eu chiar nu i-as huidui. I-as lasa sa termine si i-as invita chiar in clase. Am vazut cu totii o sumedenie de politicieni care ar avea mare nevoie sa se-ntoarca macar pe bancile liceului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.