Politicieni de doi bani, fără soluţii şi fără responsabilitate

Politicieni de doi bani, fără soluţii şi fără responsabilitate

1 200

Un important judecător din România a venit recent cu o dură reacţie la adresa parlamentarilor din România, punând accentul pe o serie de probleme grave ale Justiţiei din ţară. Aceasta ia apărarea tagmei judecătorilor, însă recunoaşte că există şi persoane care nu fac mândrie acestei bresle.

Judecătoarea Adriana Stoicescu, președintele Tribunalului Timiș, a postat recent un nou mesaj pe pagina sa de Facebook, în care vorbește despre problemele din domeniul justiției. Aceasta își începe postarea spunând că „nu suntem speciali, nu sunt perfecți. Suntem, în ochii voştri, aroganţi şi suficienţi. Suntem când corupţi, când nepregătiţi. Deciziile noastre sunt în ochii celor care pierd, întotdeauna, nedrepte. Dar nu suntem toţi aşa”.

Astfel, președintele Tribunalului Timiș îi îndeamnă pe cetățeni să nu-i mai pună pe toți judecătorii în aceeași oală, chiar dacă greșesc, dând vina pe volumul mare de muncă.
„Greşim? Da. Zilnic, probabil. Pentru că intrăm în sală cu zeci de dosare. Pentru că legile se schimbă de dimineaţă până seara de 3 ori. Pentru că înalţii legiuitori nu răspund niciodată pentru legile proaste pe care vă aşteptaţi să le aplicăm şi să facem dreptate. Politicieni de doi bani, fără soluţii şi fără responsabilitate, care ne transformă tot timpul în ţinte şi pretexte, bucuroşi că au la îndemână un ţap ispăşitor.
Cu complicitatea unora dintre noi, papagali vorbitori ce se cred vulturi maiestuoşi, răcnind despre independenţă după ce au fost ţuţări pe lângă politicieni. Cu complicitatea unora dintre noi, veşnic respinşi sau refuzaţi, complexaţi şi frustraţi, avizi de atenţie şi preamărire, gata oricând să arunce în aer sistemul doar-doar se văd pe la vreo televiziune sau citesc babele din sat despre ei într-o fiţuica anostă”, explică Adriana Stoicescu.

Mai mult, judecătoril amintește care sunt greșelile făcute de magistrați, printre care aceea că nu ies în stradă pentru a se apăra de dosare la comandă.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.