Politicianul Florian Staicu recunoaste: „La Braşov tragedia este demonstraţia incompetenţiei clasei politice”

Politicianul Florian Staicu recunoaste: „La Braşov tragedia este demonstraţia incompetenţiei clasei politice”

0 1121

Să fi pornit campania electorala pentru alegerile locale? Daca ne uitam in calendar si ne reamintim de Hotararea de guvern care regleaza programul pentru aceasta actiune, vedem ca mai sunt aprope doua luni pana la eveniment. Ce se intampla? Dincolo de anunturile partidelor legate de liste si propuneri, cativa candidati chiar si-au inceput  campania electorala. In paginile unor cotidiene locale au inceput sa apara articole si afise de campanie. Primii vizibili la start sunt Florian Staicu, fost pe la mai multe partide, in prezent cica este independent si Razvan Popa de la PSD. Amandoi critica, isi dau cu parerea, au solutii, asta evident, doar daca sunt alesi.
Astăzi il prezentam pe Dl Staicu, fara exagerare cel mai „galonat” in CV, dintre cei care si-au anuntat candidatura, cu o vasta experienta politica, pe acest camp (al politichiei) „e la sapă” de peste un deceniu si jumatate. De bine ce si-a anuntat candidatura, a si inceput campania electorala cu multa revoltă tocmai impotriva celor din „clasa” lui. Sa vedeti ce ne spune candidatul: „(…) în consiliul local, se caută soluții pentru o mai bună semnalizare a trecerilor de pietoni. Acest lucru ne arată că suntem blocați într-un sistem în care tragedia este singurul motor al schimbării. Un sistem în care schimbările nu se măsoară în bugete, ci în vieți pierdute sau compromise. Într-un sistem în care efortul colectiv al tuturor brașovenilor plătitori de taxe și impozite nu este suficient pentru a semnaliza o trecere de pietoni înainte să fie prea târziu”. FLORIN staicu afis dFara indoiala dl Staicu se refera la ultimul accident de circulatie, dintr-o serie regretabila de nenorociri, in care au murit oameni. Ultimul la sfarsitul saptamanii trecute, in care o tanara adolescenta, de doar 16 ani, Ariadna Bordean, a fost lovita pe o trecere de pietoni de pe Calea Bucuresti. Culmea acestei tragedii, in acelasi loc, la intersectia strazilor Calea Bucuresti cu Soarelui si Liviu Babes,  in data de 19 ianuarie, deceda o pensionara in varsta de 64 de ani. Regretabil ca o astfel de tragedie este exploatata electoral. Nu exageram, iata ce ne spune doritorul de un mandat de primar: „Pentru mine, tragedia de vineri este o demonstrație dureroasă a dezinteresului clasei politice față de nevoile brașovenilor” Si urmeaza, dupa mai multe bla-bla-bla-uri, confirmarea dorintei ocuparii scaunului lui Scripcaru: „Acesta este motivul pentru care candidez la Primărie și motivul pentru care am inițiat campania ”Brașovul e al tău”. Sunt Florian Staicu și împreună putem opri lanțul tragediilor”. Am insotit aceste „argumente” de campanie electorala si cu afisul candidatului.

Scandalos! Cam ce face candidatul Staicu, este dincolo de cadrul legal,  ipocrizia si tupeul nu pot fi pedepsite de legi, ci doar de electoratul brasovean.
Daca va ramane candidat poate va incepe prin a ne spune si noua pe la ce partide a trecut si mai ales ce a facut pana acum, in mandatele de consilier judetean si de parlamentar.

Horia D.R.

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.