Politici si mecanisme de business in sanatate

Politici si mecanisme de business in sanatate

0 193

La Bucuresti s-a incheiat cea de-a doua editie a Conferintei Internationale „Politici si mecanisme de business in sistemul de sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est”. ?conferinta s-a desfasurat intr-o locatie de la Athenee Palace Hilton, in perioada 25-27 septembrie 2007, sub inaltul patronaj al presedintiei romane.


Au fost dezbatute probleme punctuale ale populatiei si modalitatea de a asigura cetatenilor un grad de sanatate cat mai ridicat.


Evenimentul trateaza teme din sfera reglementarilor si politicilor de sanatate, cu repercusiuni atat asupra starii de sanatate si confort a populatiei, cat si a dezvoltarii afacerilor conexe.


Printre participanti la actiune au fost vazuti factorii de decizie din Guvernul Romaniei (in functie sau care au trecut prin conducerea ministerelor de resort), reprezentanti a unor guverne din tarile din regiune, specialisti in medicina, farmacisti, directori de spitale si ONG-uri.


Cei cca. 300 de participanti au incercat sa raspunda la intrebarile unde se situeaza modelul roman de administrare a sanatatii fata de politicile din tarile vecine si reglementarii UE. S-a pus accent pe posibilitatea de a prelua modele viabile sau de a evita anumite erori care s-au manifestat in alte tari.


S-a prezentat si s-a discutat despre stadiul reformei in Romania si felul in care acesta influenteaza starea de sanatate si confort ale populatiei.


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.