Politica e-o curva, da’ si poporul e-un voyeur vicios

Politica e-o curva, da’ si poporul e-un voyeur vicios

0 200

Patriotii de serviciu ai natiei au sarit ca arsi la declaratiile lui Traian Basescu despre expatii romanii plecati sa munceasca in strainatate. Comentacii patriotarzi s-au inverzit de indignare la auzul multumirilor pe care seful statului le-a adresat capsunarilor, instalatorilor si zidarilor care trudesc dincolo, in loc sa vina sa ceara ajutoare sociale in Romania. Daca declaratia venea din partea vreunuia din personajele spalatele si spilcuite care comenteaza evenimentele timid si precaut de teama sa nu irite si mai mult spiritele si asa incinse, vorbele ar fi trecut drept o analiza lucida, la gheata. Nici familiile celor plecati nu si i-ar dori prea repede intorsi, stiind ca le merge acolo macar ceva mai bine decat in Romania. Cei care se descurca n-au oricum nici un gand de intoarcere. Dar comentariul a fost facut de Traian Basescu, presedintele care a rupt comunicarea cu poporul si care trage ponoasele pentru cinismul cu care ii vorbeste acum dupa ganguritul electoral din campanii.
In conditiile cand in Romanika se suspecteaza de frauda pana si mizeria de ajutor social pe care o incaseaza amarastenii, la ce protectie ar putea visa cei care s-ar intoarce din sistemele ultraprotective pe care le-au descoperit dincolo? Cele care ii tenteaza pe occidentali atat de mult incat prefera sa stea acasa si sa incaseze indemnizatii decat sa lucreze pe bani frumosi, dar si impozite si angarale fiscale pe masura. Statul vesticilor acasa a fost si miza migrarii dincolo a romanilor, dispusi sa presteze munci degradante sau foarte grele lasate disponibile de occidentali. E drept ca multi romani au in Vest meserii onorabile si bine platite, dar ei ar fi ultimii care s-ar intoarce sa lucreze in sistemul deplorabil din Romania.
Sunt adevaruri simple, triste, pe care daca nu le pricepi nici nu merita sa ti le mai explice cineva. Asta in caz ca intelegere e vorba si nu de masinaria de tocat vorbele prezidentiale care se declanseaza automat dupa fiecare interventie a lui Traian Basescu, indiferent ca sunt galcevi de inundatii sau discursuri oficiale.
E drept ca seful statului sufera, daca e sa fim pretiosi, de hiperbolita exprimarii. De care patimesc toti vorbetii din Romania, care umfla cuvintele pana cand pot insemna orice sau nimic. Basescu are si el patima asta si spune intotdeauna in exces ce vrea sa zica. Sistemul de invatamant e calibrat prost in Romania, dar nu trebuie sa scoata neaparat frizeri si de chelneri in loc de filosofi. Poporul nu-i mai canta in struna, dar nu minte, asa cum ii reproseaza presedintele. Bugetarii au ajuns sa fie dusi in carca de privati, dar nu sunt obezi cum ii vede Traian Basescu. Sanatatea este un colos mizerabil in Romania, dar diagnosticele nu sunt 40% gresite.
Mici procente de exagerare care tocmai musca din popularitatea si carisma altadata incontestabile ale presedintelui. Politica e o curva, dar si poporul e un voyeur vicios.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.