Politia vrea concediu fara plata de alegeri

Politia vrea concediu fara plata de alegeri

0 184

Politistii spun ca isi vor lua vestitul concediu fara plata, cel ordanat de premier pentru toti bugetarii, de alegeri.
Este drept, nu se stie cu exactitate daca politistii vor fi obligati si ei sa intre in concediu fara plata timp de zece zile, insa daca acest lucru se va intampla, atunci vor alege perioada campaniei electorale si ziua alegerilor prezidentiale.
Intalnirea de joi, dintre sindicalisti si ministrul Internelor, Dan Nica, a durat aproape trei ore, timp in care, dupa cum a precizat juristul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, Dumitru Coarna, au fost aduse in discutie toate revendicarile politistilor, iar singurul lucru cert este ca pana la sfarsitul anului nu se vor face incadrari.
S-a discutat in primul rand despre lipsa fondurilor bugetare, lipsa de personal, despre plata orelor suplimentare, a compensatiilor pentru chirie, pentru echipament si despre plata primelor de vacanta.
„Ministrul Nica a promis ca toti politistii vor primi salariile si cota de carburant, insa in privinta compensatiei pentru chirie si pentru echipament, precum si plata primelor de vacanta a spus ca incearca sa identifice solutii, iar, daca nu exista posibilitatea ca aceste drepturi sa fie platite anul acesta, ele ar putea fi prinse in bugetul pe anul viitor. De asemenea, ministrul a spus ca anul viitor ministerul va inchiria locuinte de serviciu pentru politisti”, a declarat Dumitru Coarna, care a precizat ca seria de proteste de saptamana viitoare se va desfasura conform programului.
„Promisiunile nu sunt certitudini, asa ca vom iesi in strada asa cum am anuntat, in perioada 17-21 august, pentru a ne cere drepturile, nu mariri de salariu, nu ceva in plus. Doar drepturile”, a mai declarat Coarna.

Prin masurile propuse de premierul Boc si de ministrul Finantelor, Pogea, cheltuielile de personal vor fi reduse in 2009 cu circa 1,5 miliarde lei prin impunerea a 10 zile de concediu fara plata pentru toti bugetarii, iar de la cheltuielile cu bunurile si serviciile se vor economisi aproape 2,5 miliarde lei, a declarat ministrul finantelor Gheorghe Pogea.
Bun, este nevoie sa se faca economie in sectorul bugetar de stat. Dar se pare ca responsabilii din guvernul Boc si insusi acesta habar nu au pe ce lume traiesc. Daca tai pana si de la Politie, sector insuficient dotat si cu oameni, si cu materiale, atunci ce ordine mai astepti sa fie in tara?
Sunt curios daca premierul se va intalni si cu reprezentantii hotilor, ca sa duca tratative cu acestia sa-si ia si ei zece zile de concediu atunci cand o vor face politistii.
Oricum, toate balivernele pe care reprezentantii pedelisti in guvern le debiteaza pe „sticla” si in mass-media audio sau scrisa nu pot decat sa scarbeasca prin lipsa de continut fundamentat si prin masurile luate alandala si „la botul calului”, de parca in felul acesta se conduce si se scoate tara din criza. Astfel apare ca imperativa schimbarea atat a conceptiei, cat si a celor care o reprezinta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.