Politia si Primaria s-au tamponat pe trecere la Brasov

Politia si Primaria s-au tamponat pe trecere la Brasov

0 351

Desi doar de la inceputul anului 3 brasoveni si-au pierdut viata pe trecerile de pietoni, si alti cativa pietoni au ajuns in spital, Primaria si Politia nu s-au pus de acord daca intersectiile sunt bine semnalizate sau nu. Conform Politiei, pe 36 de treceri de pietoni iluminmatul este necorespunzator. Reprezentantii Primariei spun insa ca toate trecerile de pietoni sunt semnalizate corect atat vertical cat si orizontal

Desi doar de la inceputul anului 3 brasoveni si-au pierdut viata pe trecerile de pietoni, si alti cativa pietoni au ajuns in spital, Primaria si Politia nu s-au pus de acord daca intersectiile sunt bine semnalizate sau nu. Conform Politiei, pe 36 de treceri de pietoni iluminmatul este necorespunzator. Reprezentantii Primariei spun insa ca toate trecerile de pietoni sunt semnalizate corect atat vertical cat si orizontal. Mai mult, actiunile de sistematizare au inceput inca din 2013 si vor continua, pentru fluidizarea traficului si inlaturarea tuturor surselor de pericol de pe strazile orasului.
Potrivit Politiei Brasov, pe Calea Bucuresti sunt cele mai multe treceri pentru pietoni cu probleme – 8 la numar. 7 astfel de zebre ar fi pe Bulevardul Grivitei, cate 4 pe Bulevardul Saturn, strada 13 Decembrie si strada Lunga, 3 pe Bulevardul Valea Cetatii, doua pe strada Harmanului, si cate una pe strazile Independentei, Stadionului, Bulevardul Muncii si Calea Fagarasului.
Cms. sef Liviu Naghi, purtator de cuvant al IPJ Brasov, spunea ieri ca, in urma actiunilor de verificare, a fost sesizata o firma de profil sa efectueze masuratori fotometrice la trecerile de pietoni respective si sa corecteze iluminatul.trecere pietoni3
Managerul orasului contrazice varianta comunicata de Politiei.
„In municipiul Brasov nu exista treceri de pietoni, intersectii sau artere nesemnalizate. In ceea ce priveste iluminatul, este putin probabil ca purtatorul de cuvant al politiei sa-si fi facut studiile necesare in urma carora sa se constate ca iluminatul este unul necorespunzator”
, declara ieri Miklos Gantz, administratorul public al Brasovului.
La Brasov 2013 se lucreaza inca din la un sistem prin care sa se asigure vizibilitatea cat mai buna la trecerile de pietoni.
Specialistii spun ca semafoarelor cu lumina intermitenta galbena permit soferilor sa observe trecerile de pietoni si sa-si ia masuri de precautie. De asemenea, potrivit lui Gantz, la trecerile de pietoni si la intersectii nu se impune un iluminat suplimentar sau cresterea intensitatii luminoase, pentru ca acest lucru ar face un rau mai mare decat exista, din pricina conului de umbra care ar aparea.
Nu toate instalatiile de semnalizare montate recent la diverse treceri de pietoni sunt 100% funtionale, asa cum o dovedesc imaginile surprinse ieri la cea mai proaspata trecere de pietoni din Brasov, amenajata in dreptul SIF Transilvania.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.