Politia rutiera cu efective marite in zonele aglomerate

Politia rutiera cu efective marite in zonele aglomerate

0 101

Noul ministrul al MIRA, Gabriel Oprea, a convocat conducerea Politiei Romane pentru discutarea unui set de masuri de fluidizare a circulatiei si de mentinere a unui nivel inalt de siguranta in special in aceasta perioada de sarbatori.
Conform dispozitiilor ministrului Gabriel Oprea, prioritatea numarul unu va fi asigurarea unui trafic fluent in principalele orase si pe rutele de vacanta – in special pe DN1. Pentru aceasta, numarul echipajelor de politie rutiera va fi suplimentat in aceste zile pe sensul de deplasare spre munte, iar la terminarea sezonului, pe sensul de intoarcere catre Bucuresti si celelalte zone ale tarii.
Ministrul administratiei si internelor a sustinut ca accentul se va pune pe masurile preventive si de dirijare a traficului si nu pe cele sanctionatorii.
„Nu ma intereseaza numarul amenzilor, importante sunt preventia si fluidizarea traficului, astfel incat oamenii sa ajunga cu bine la destinatiile de vacanta si apoi acasa”, a sustinut ministrul Gabriel Oprea, care a atentionat ca va verifica personal eficienta aplicarii acestor masuri.

Politia rutiera Brasov a dublat efectivele de agenti de politie incepand de miercuri, pana in 4 ianuarie, in special pe DN 1 Predeal-Brasov si DN 73 Pitesti-Bran-Brasov, a precizat, pentru AGERPRES, comisarul-sef Claudiu Tamarjan.
Pe aceste tronsoane de drumuri nationale se asteapta ca numarul de masini sa fie destul de mare, mai ales din 26 decembrie.
“Daca va fi cazul vom devia traficul pe DN 1A Brasov-Sacele-Cheia. Deocamdata, nu ne-am confruntat cu evenimente deosebite, dar numarul turistilor care vor veni la schi va creste serios in urmatoarele zile”, a precizat Tamarjan.
Aglomeratie va fi si pe drumul Brasov-Poiana Brasov, din cauza numarului mare de masini care vor urca in statiune si al locurilor de parcare mai putine, ceea ce duce de obicei la blocari in trafic.
Si drumul dintre Rasnov si Poiana Brasov va fi aglomerat, sustin agentii Politiei rutiere, avand in vedere ca turistii care ajung in zona Bran-Moeciu se deplaseaza in Poiana Brasov pentru a schia.
“Pentru prezervarea climatului de ordine si siguranta publica vor actiona 29.000 de politisti, 7.000 de jandarmi, 3.600 de politisti de frontiera si 1.200 de lucratori din structurile pentru situatii de urgenta”, se arata intr-un comunicat MIRA.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.