Politia reinfiinteaza posturile comunale

Politia reinfiinteaza posturile comunale

0 81
De la 1 septembrie, in judet au fost redeschise cele 47 de posturi de politie si s-a reinfiintat functia de sef de post. Oamenii legii spun ca locuitorii din zona rurala se simteau mai in siguranta avandu-i alaturi pe politistii de tara. Gradul de infractionalitate in mediul rural este de 24%, cu cresteri la furturile din locuinte si de animale.
Incepand cu 1 septembrie sistemul de politie rurala a revenit la organizarea de dinainte de 1 octombrie 2011. Atunci se lua decizia infiintarii sectiilor de politie rurala, cu un compartiment de politie judiciara si unul de siguranta publica si patrulare. Acum practic s-a revenit la ideea posturilor de politie comunale desfiintate la 1 octombrie 2011.
Cele 47 de posturi comunale vor fi reinfiintate, asa cum va fi si functia de sef de post, Comisarul sef Sorin Melinte, adjunctul sefului IJP Brasov spune ca locuitorii din mediul rural si-au dorit si isi  doresc ca politistul sa revina in comunitatea rurala, sa fie aproape de ei si sa poata sa intervina mult mai repede la evenimente 
Sectiile actuale de politie rurala nu se desfiinteaza, ele vor functiona in continuare si vor avea sarcina de a coordona activitatea de la posturile comunale. In cele 47 de posturi vor activa 3, 5, sau 7 lucratori in functie de numarul de locuitori ai comunelor. In prezent in mediul rural sunt 162 de lucratori: ar mai fi nevoie de 18 pe care conducerea politiei spera sa ii completeze pana la sfarsitul anului. In prezent gradul de infractionalitate constatat in mediul rural este de 24%, cu cresteri la furturile din locuinte si de animale.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.