Politia, Justitia si Politica lipsite de incredere

Politia, Justitia si Politica lipsite de incredere

0 165

Romanii nu au incredere in justitie, in politie, in politicieni si in jucatorii de fotbal. Au in schimb incredere in primarie, in pompieri si activistii pentru mediu. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de compania Reader`s Digest Romania in 16 In Romania, rezultatele studiului realizat de Reader`s Digest au aratat ca increderea in politie este cu mult sub media europeana, 28%. Increderea in justitie este de asemenea foarte mica, doar 23%. Cand vine vorba de increderea in profesii, romanii voteaza 86% pentru pompieri, 83% pentru piloti si 79% pentru farmacisti.
In ceea ce priveste votul negativ in profesiile din Romania, politicienii sunt cei mai prost perceputi, cu 90%, urmati de vanzatorii de masini 74% si de jucatorii de fotbal 67% . Tot in Romania, persoanele care protejeaza mediul inconjurator sunt apreciate ca fiind de incredere de aproximativ o treime dintre romani.
In ceea ce priveste brendurile, rezultatele studiului au aratat multe schimbari de perceptie si de incredere. Unele brenduri au pierdut locul 1, altele, cum ar fi Nokia, Nivea, Nestle, si-au intarit pozitia prin procente mai mari, comparativ cu anii trecuti. Printre castigatorii de anul acesta se afla Mercedes, Philips, Sony sau Ariel.
Dintre brendurile locale, romanii au incredre in Vel Pitar, Ceresit, Cris-Tim, Knorr sau Danone. Studiul a fost realizat prin corespondenta, in perioada august – octombrie 2008.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.