POLITIA cu ochii pe soferi!!

POLITIA cu ochii pe soferi!!

0 66

Atentie soferi nu este o gluma! Ambulantele, conducatorii auto si pietonii vor fi monitorizati, incepand de luni (11 august), de Brigada Politiei Rutiere Bucuresti, in baza unui protocol incheiat intre MSP si MIRA, pentru a vedea daca sunt respectate prevederile Codului Rutier privind acordarea prioritatii ambulantelor aflate in misiune.
Protocolul incheiat intre Ministerul Sanatatii Publice (MSP) si Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA) prevede verificarea, de catre Brigada Politiei Rutiere a Municipiului Bucuresti (BPR), a modului in care sunt respectate prevederile Codului Rutier, atat de catre conducatorii auto ai celor doua servicii publice (SMURD Bucuresti si Servicului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti ), a serviciilor private de ambulanta care opereaza in Capitala, cat si a modului in care ceilalti participanti la trafic (conducatori auto si pietoni) acorda prioritate ambulantelor atunci cand acestea se afla in misiune, informeaza, miercuri, SMURD Bucuresti.
Potrivit sursei citate, masura a fost luata ca urmare a numeroaselor evenimente rutiere produse pe fondul neacordarii prioritatii vehiculelor de interventie apartinand SMURD Bucuresti si Servicului de Ambulanta al Municipiului Bucuresti in urma carora au rezultat indisponibilitati ale ambulantelor celor doua servicii.
Masurile prevazute in protocolul incheiat intre cele doua ministere vor fi aplicate incepand de luni.
SMURD Bucuresti atrage atentia asupra faptului ca ambulantele cu mijloace de avertizare vizuale si acustice in functiune se afla in misiune, iar participantii la trafic trebuie sa le acorde prioritate.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.