Poliția brașoveană, o instituție profitabilă! 107.000 lei amenzi de circulație în două...

Poliția brașoveană, o instituție profitabilă! 107.000 lei amenzi de circulație în două zile!

0 135

În perioada wekend-ul trecut, polițiștii rutieri din județul Brașov au strâns amenzi în valoare de 107.000 lei.
,,Contribuabili” au cotizat către instituția amintită prin intermediul a 554 sancţiuni contravenţionale, dintre care 251 pentru viteză neregulamentară, 34 pentru conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, 63 pentru ocupanții vehiculelor care nu purtau centura de siguranță, 17 pentru folosirea telefonului mobil de către conducătorii auto fără dispozitiv tip ”hands free”, 13 pentru abateri săvârșite de pietoni  și restul pentru diferite alte abateri.
Conform unui comunicat de presă emis de Poliția Brașov reprezentanții instituției ,,au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră la nivelul județului, fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului.

Activitățile polițiștilor au vizat:
* Respectarea regimului legal de viteză;
* Depistarea și sancționarea celor ce conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice;
* Combaterea indisciplinei pietonilor și a abaterilor săvârșite de aceștia.

În acest interval, polițiștii au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 8 infracțiuni pentru conducere sub influența alcoolului și o infracțiune pentru conducere fără permis.

De asemenea, au fost reținute  în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, un număr de 64 permise de conducere și au fost retrase 24 certificate de înmatriculare.În cadrul activității au fost sancționate contravențional două persoane juridice, pentru nerespectarea condițiilor de efectuare a lucrărilor stabilite prin avizul eliberat de Serviciul Rutier Brașov.
Polițiștii rutieri atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!”

Sfatul nostru dacă stați la șpriț este următorul: mergeți cu taxiul. Este mai ieftin și mai sigur. Acesta nu este un articol publicitar, nu facem reclamă nici unei firme, doar constatăm.

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
După cum rezultă din prevederile legii, banii rezultați din amenzi sunt venituri la administratia publică locală.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.