Politia Brasov nu cunoaste autorii a 6.000 de fapte grave

Politia Brasov nu cunoaste autorii a 6.000 de fapte grave

0 200

Anul acesta se prescrie cea mai veche crima ramasa neelucidata la Brasov. Anchetatorii nu reusesc de 15 ani sa-l identifice pe ucigasul sau ucigasii unei vanzatoare de la un centru de paine de pe Calea Bucuresti, injunghiata in in 1995. La nivelul judetului, 6.000 de dosare sunt inregistrate la Politie cu autor necunoscut. Un valutist macelarit in 1998, cuplul Fatulescu ucis in 2002, un alt cuplu de batrani omorati in 2005 la Sirnea sau dubla crima de la farmacia Thea sunt cateva dintre asasinatele invaluite inca in mister.
Procurorii brasoveni spun ca ancheta crimei de la centrul de paine, comisa in 1995, continua inca, desi lipsa oricaror probe si a martorilor a tinut cercetarile in loc vreme de 15 ani. Daca oamenii legii nu reusesc sa le urneasca nici in acest an, asasinul sau asasinii nu vor mai trebuie sa se ascunda: fapta se va prescrie in curand.
Tot liberi sunt si cei care in 1998 i-au luat viata lui Adrian Gaboreanu, un valutist macelarit cu un cutit de taiat porci. Cadavrul acestuia a fost gasit pe bancheta din spate a unui autoturism Audi, abandonat pe drumul de centura de la CET. Gaboreanu avea 47 de ani, era cunoscut ca seful valutistilor din fata Magazinului Onix si se presupune ca, in momentul crimei, avea asupra lui o mare suma de marci germane. O alta crima neelucidata este cazul sotilor Gabriela si Doru Fatulescu, descoperiti morti in a doua zi de Craciun a anului 2002 in apartamentul lor de pe strada Harmanului. S-a scris mult atunci despre o grupare mafiota italiana cu care barbatul ar fi avut legaturi, dar cercetarile n-au putut sa stabileasca decat tipul armei . un pistol ZB, care le-a curmat amandurora viata.
In august 2005, la Sirnea, o familie de batrani a fost macelarita cu bestialitate, pentru a ascunde, cel mai probabil, urmele unui jaf. In 6 decembrie 2004, doua femei erau ucise la farmacia Thea; desi principalul suspect a petrecut mult timp in arest intre doua audieri, anchetatorii nu au reusit sa stranga probe indubitabile care sa dovedeasca faptul ca Alexandru Diaconescu, trimis initial in judecata pentru omor deosebit de grav, talharie si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, este intr-adevar asasinul celor doua femei. Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a achitat de toate acuzatiile. Cel mai recent caz nerezolvat la Brasov este jaful cu dublu asasinat de la casa de schimb valutar de pe strada Agriselor din ianuarie 2009, de la comiterea caruia se implineste un an la sfarsitul lunii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.