Politia avertizeaza

Politia avertizeaza

0 84

Factorii responsabili din Politia Brasov avertizeaza asupra a ceea ce se poate intampla cu ocazia zilelor de Craciun si Anul Nou.
Ei arata ca, in aceasta perioada, hotii din locuinte devin foarte activi, profitand si de „voia buna” care ii cuprinde pe multi concetateni, precum si de faptul ca se fac diferite vizite prelungite, iar multi pleaca din localitate pentru a petrece, in cadrul unei minivacante, zilele de sarbatoare prin statiuni din tara sau strainatate.
Pe deasupra, inventivitatea hotilor nu are margini. Profitand de traditiile la romani in aceste zile, ei se deghizeaza in colindatori si bat din usa-n usa, cautand ocazia de a fura tot ce se poate. Sunt luate in vizor mai ales locuintele unde li se deschide de catre persoane singure si in varsta, de aceea aceasta categorie de persoane este cu insistenta sfatuita sa nu deschida decat persoanelor cunoscute, chiar daca suna la usa, sub diferite pretexte, si altii.
Dar si celelalte persoane sunt sfatuite sa fie atente cui deschid si mai ales sa-si invete copiii, daca acestia raman singuri acasa, sa nu dea drumul nimanui, ca sa nu se intample ca in „Capra cu trei iezi” si in locuinta sa patrunda lupii.
Atentie sa nu lasati cheia de la locuinta pe sub presurile de la intrare sau in cutia postala sau in alte locuri usor accesibile, mai ales ca puteti fi urmariti, in timp, ce obiceiuri aveti.
Alt sfat ar fi acela de asigurare a intrarii in bloc prin montarea de interfoane, bine de utilizat si la case.
Iar in cazul plecarii de acasa pe mai mult sau mai putin timp, rugati-va vecinii sa mai arunce si cate o privire la usa dumneavoastra sau chiar si in locuinta, pentru ca la intoarcere sa nu aveti surprize neplacute.
Politia subliniaza ca este mult mai usor de prevenit decat de „reparat” vreo asemenea dandana.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.