Politia a demarat o campanie impotriva accidentelor rutiere

Politia a demarat o campanie impotriva accidentelor rutiere

0 709

Viata are prioritate! Este numele campaniei pe care Politia Brasov o va desfasura in urmatoarele 3 luni. In municipiul Brasov, cea mai frecventa cauza a accidentelor rutiere este neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni. Pentru a preveni aceste infractiuni, politiistii vor iesi in strada ca sa-i atentioneze atat pe soferi cat si pe pietoni

Viata are prioritate! Este numele campaniei pe care Politia Brasov o va desfasura in urmatoarele 3 luni. In municipiul Brasov, cea mai frecventa cauza a accidentelor rutiere este neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni. Pentru a preveni aceste infractiuni, politiistii vor iesi in strada ca sa-i atentioneze atat pe soferi cat si pe pietoni.
Campania se deruleaza in perioada 1 februarie – 1 mai si a fost generata de numeroasele accidente petrecute in ultima perioada la Brasov. Doar de la inceputul anului 4 persoane au fost lovite de soferi neatenti pe trecerile pentru pietoni. 3 si-au pierdut viata, iar una a ajuns in stare foarte grava la spital.treceri pietoni2
Potrivit cms sef. Mihaela Hermenean – sef comartimentul de analiza si prevenire a criminalitatii IPJ Brasov, este foarte important sa reaminteasca prescolarilor si elevilor regulile care trebuie respectate atunci cand se angajaza in traversarea strazii pe trecerea pentru pietoni dar vor fi si activitati destinate persoanelor in varsta si societatilor comerciale care detin parcuri auto.
Pietonii brasoveni marturisesc ca aspteapta pe trotuar pana cand nu mai sunt masini pe carosabil, si abia apoi se angajaza in traversarea strazii.
Doar saptamana trecuta, Politia Brasov a sanctionat aproape 1.000 de soferi si a ridicat aproape 160 de permise auto. Dintre acestea, cele mai multe, 86 – au fost pentru neacordarea prioritatii la trecerile de pietoni. In primavara, politia are de gand sa mai desfasoare o astfel de campanie si pe drumurile din afara localitatilor, unde principala cauza a accidentelor rutiere este neadaptarea vitezei la conditiile de drum.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.