Politia a actionat eficient

Politia a actionat eficient

0 74

?Acest lucru se poate spune despre actiunile Politiei brasovene in prevenirea folosirii abusive si in conditii improprii, in timpul Revelionului, a artificiilor, petardelor, fumigenelor si altora asemenea. Este drept ca s-a diminuat frumusetea trecerii in noul an, in schimb nu au mai aparut cazuri de accidentari provocate de manuirea necorespunzatoare a acestor explozibili.


Politia a actionat in baza Legii 406 a materialelor explozibile, lege care reglementeaza si manuirea lor. Caci nu este indicat ca oricine sa poata bubui oriunde are chef. Se cunosc destule cazuri din anii trecuti cand, din cauza unor glume cu asemenea materiale, s-a ajuns pana si la decese.


Astfel, prin actiunile lor, politistii de la serviciul de resort au confiscat importante cantitati de asemenea materiale, valoarea ridicandu-se la circa 16.000 lei. Iar pentru nerespectarea legii, cinci personae se afla in carcetari penale, chiar daca in stare de libertate. Este vorba de patroni sau vanzatori care “s-au jucat cu focul”.


Prin aceste actiuni cetatenii nu au mai fost expusi pericolelor de a se trezi, de pilda pe strada, cu pocnitoarea in sacosa sau in buzunar, nemaivorbind de accidente mai grave


Ce bine ar fi ca Politia sa actioneze si in alte domenii tinand de siguranta cetatenilor la fel de efficient !


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.