Poiana Brasov – surclasata de statiunile din Bulgaria

Poiana Brasov – surclasata de statiunile din Bulgaria

0 87

Poiana Brasov este renumita ca fiind cea mai scumpa statiune din Rromania, unde doar crema exclusivista a protipendadei romanesti mai are curajul sa se cazeze la unul dintre hotelurile cu preturi exorbitante sau sa se bucure de partiile mai mult sau mai putin bine amenajate ale versantilor muntosi din zona.
Cum era de asteptat, vecinii nostri, concurenti directi intr-ale turismului, respectiv, bulgarii, ne dau clasa cand vine vorba de raportul calitate serviciilor – pretul aplicat.
Dupa ce ne-au umilit furandu-ne toti turistii straini care aveau curiozitatea sa viziteze Europa de Est si sa mearga la mare pe litoralul Marii Negre, atragandu-i pe toti in hotelurile „all inclusive” din statiunea Nisipurile de Aur, ale noastre statiuni ramanand prafuite si golite, acum ne surclaseaza si la capitolul practicare a sporturilor de iarna.
Poiana Brasov si Bansko este o competitie nedreapta, pentru ca statiunea romaneasca pare sa fi pierdut de mult startul acestei curse.
Bansko are partii mai bune, hotelurile sunt mai confortabile, iar preturile mai mici cu 50%.
Frumusetea statiunii de la poalele muntilor Pirin este rapitoare: strazi luminate, hoteluri aproape identice, decorate cu piatra si lemn, restaurante unul langa altul si centre de inchiriat schiuri cat vezi cu ochii.
Pe langa toate acestea, partiile din Bulgaria sunt fara indoiala mai frumoase si mai bune decat cele disponibile in Romania.
Bansko dispune de 70 de kilometri de partie cu zapada de cea mai buna calitate, in timp ce toate partiile din Romania de-abia ajung, cumulat, la 40-50 de kilometri.
Campionul mondial la schi, Alberto Tomba, a declarat: „Bansko este cea mai frumoasa statiune de schi din Europa de Est”. La o asemenea apreciere, ce am mai putea noi spune?!
Tacem, inghitim si speram la investitii mai profitabile, cu atat mai mult cu cat peisajul natural este, ca intotdeauna, in favoarea noastra: brazii sunt mai bogati si mai inalti, versantii mai abrupti. Vorba ceea: „Romania este minunata, pacat ca e locuita!”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.