Poiana Brasov se va imbogati cu 1.000 de locuri de parcare

Poiana Brasov se va imbogati cu 1.000 de locuri de parcare

0 245

Cei care, de Sarbatori, v-ati avantat in Poiana Brasov, intr-o simpla drumetie sau pentru schi, ati putut constata marea de turisti care a invadat statiunea. Si cum marea majoritatea acestora au venit cu masina personala, parcarile din Poiana, ca in mai fiecare an, nu au facut fata, autoritatile fiind nevoite sa restrictioneze, in mai multe randuri, circulatia masinilor spre Poiana.


Insa, pana la sfarsitul acestui an, situatia se va schimba, ne promite primarul Brasovului, George Scripcaru. Acesta a declarat ca vor fi amenajate aproximativ o mie de locuri de parcare in Poiana Brasov, in incercarea de a se evita alte posibile blocaje de trafic. Pentru aceste investitii vor fi necesare circa 10-15 milioane de euro.


„Am solicitat Guvernului aproximativ 10-15 milioane de euro, cat se estimeaza ca trebuie pentru a reglementa situatia din Poiana. Avem documentatia pregatita, speram ca pana de Craciunul 2007 sa avem gata cele aproximativ o mie de locuri de parcare”, a sustinut Scripcaru.


Potrivit acestuia, vor fi amenajate doua parcari, una dintre acestea intinzandu-se pe o suprafata de doua hectare, in zona Cabanei Junilor, cealalta urmand a se construi in mijlocul statiunii.


In plus, municipalitatea Brasov intentioneaza sa extinda si domeniul schiabil, prin largirea partiilor existente si prin amenajarea altora noi. Scripcaru a sustinut ca acest subiect l-a discutat deja cu premierul Calin Popescu Tariceanu, in 6 decembrie, cand acesta a urcat in Poiana Brasov, primind asigurari de la primul-ministru ca aceste proiecte vor fi incluse in programul guvernamental de investitii in turism pentru 2007.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.