Poiana Brasov se modernizeaza

Poiana Brasov se modernizeaza

0 141

Primaria Brasov pornit procedura de licitatie a unor lucrari de modernizare din Poiana Brasov, valoarea totala a investitiilor ridicandu-se la circa 30 de milioane de euro.
Potrivit declaratiilor primarului George Scripcaru, lucrarile vor incepe imediat ce se va termina licitatia si vor dura circa trei ani, prima etapa incheindu-se pana la sfarsitul acestui an.
In aceasta perioada se va amenaja un lac de acumulare pe munte, la Cristianul Mare – cam ciudata locatia, caci daca vin, de pilda ploi mari si se umple lacul sau se sparge barajul, probabil apa ar rade toata Poiana, dar sunt destui specialisti care sunt platiti sa gandeasca in acest sens – lac care va fi conectat la instalatiile de apa din zona si va fi destinat producerii de zapada artificiala pentru partiile din zona.
Ulterior se prevede si amenajarea a trei noi partii de schi, care vor face legatura intre Poiana Brasov si Rasnov.
In ceea ce priveste realizarea acestei investitii, primarul a mentionat: „Domeniul schiabil din Poiana Brasov se afla pe domeniul public si este normal sa ne intereseze modernizarea lui. Toate terenurile pe care se schiaza sunt ale municipiului, iar transportul este concesionat unei firme private. Aceeasi societate se ocupa si de administrarea partiilor. In baza acelui contract, din banii incasati in timpul iernii, societatea trebuie sa se ocupe pe timpul verii de amenajarea partiilor. Acest lucru nu se prea intampla, insa lucrurile se vor schimba.”
Care o fi oare acea societate privata si cat va varsa ea in bugetul local? De ce nu ne spune si acest lucru primarul Scripcaru? Unde este transparenta promisa de acesta prin campaniile electorale? Sau poate afacerile schiabile au improscat cu ceva zloata geamurile transparentei?
Pana acum, de la Ministerul Turismului a fost alocata in vederea realizarii acestui proiect suma de 9,5 milioane de lei, bani directionati pentru realizarea lacului necesar producerii de zapada artificiala pentru partii. Daca mai vine ministresa Turismului de cateva ori in vizita la Brasov ca sa (re)descopere Prima Scoala Romaneasca, fondurile necesare pentru protocol vor inghiti probabil noul lac de acumulare, inclusiv cablul noului funicular.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.